• Νίκος Παπανικολάου

#watchlist: The Killers - Live From The Royal Albert Hall


Αν και θεωρούνται μία από τις πιο ταλαντούχες μπάντες εκεί έξω, οι Killers δε δείχνουν να έχουν τη συνέχεια που θα περίμενε κανείς. Ωστόσο κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει τόσο το ταλέντο τους αλλά και το ότι είναι μία εξαιρετική μπάντα στα live.


Γράφει ο Νίκος Παπανικολάου


Δημιουργήθηκαν το 2002, από τους Brandon Flowers, David Keuning, Mark Stoermer και Ronnie Vannucci. Τα δύο πρώτα άλμπουμ τους, Hot Fuss και το εμβληματικό Sam’s Town, πούλησαν σχεδόν 12 εκατομμύρια αντίτυπα διεθνώς. Ακολούθησαν τα Sawdust, Day & Age και Battle Born.


Επηρεασμένοι, κυρίως, από βρετανικές μπάντες τόσο των 70’s όσο και των 80’s, η μπάντα από το Las Vegas έχει σα μουσικά πρότυπα, μεταξύ άλλων, τους Joy Division, Duran Duran, New Order, Pet Shop Boys, Dire Straits, David Bowie, Smiths, Morrissey, Depeche Mode, U2, Queen, Nirvana, Oasis, Strokes και Smashing Pumpkins.


Θεωρούνται μπάντα με αρκετά πολιτικοποιημένο στίχο, τουλάχιστον στα πρώτα τους άλμπουμ αλλά ταυτόχρονα και λάτρεις της περιοχής όπου ανδρώθηκαν μουσικά, του Las Vegas, το οποίο εξυμνούν σε κάθε τους σχεδόν άλμπουμ και βίντεο.


The Killers – Live From The Royal Albert Hall


Το Live From The Royal Albert Hall κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2009. Είναι οι δύο συναυλίες που έδωσαν οι Killers στο Λονδίνο, τον Ιούλιο του 2009. Η απόφαση να είναι στο Royal Albert Hall το πρώτο Live DVD τους έγκειται στο ότι «Το Λονδίνο ήταν πάντα καλό μαζί μας. Μας άνοιξε την αγκαλιά του πριν το κάνει οποιοσδήποτε άλλος. Και το Royal Albert Hall είναι ένα ιστορικό και ιδιαίτερο μέρος» όπως είχε δηλώσει ο Brandon Flowers.