#watchlist: Planet Of Zeus - Live At Dudu Loft


Always awake, always ready, always loyal to the pack.


Τα έχουμε ξαναπεί για την σύγχρονη ελληνική underground σκηνή. Γνωρίζει μια άνθηση, εδώ και μια δεκαετία περίπου, που ίσως και να μην είχε γνωρίσει ποτέ ξανά. Οι Planet Of Zeus, παρέα με άλλους ογκόλιθους του ντόπιου σκληρού ήχου, όπως τους Nightstalker και τους 1000mods, το κρατάνε ζωντανό και πολύ ψηλά, με πανευρωπαϊκές (και προσφάτως και πέραν της Ευρώπης!) περιοδείες, σε αξιόλογα venues και με μεγάλα ακροατήρια. Οι Planet λοιπόν, αποδεικνύουν εδώ και χρόνια, ότι αν έχεις ταλέντο, μεράκι, αλλά κυρίως υπομονή, επιμονή κι εμπιστοσύνη στον εαυτό και στην δουλειά σου, όσα εμπόδια και να σου βάζει μια χώρα, τα ξεπερνάς και φτάνεις εκεί που θες να φτάσεις. Εδώ και δέκα χρόνια βρίσκονται στον «αφρό» και όπου κι αν εμφανίζονται, εντός συνόρων, γίνεται πανικός, ενώ εκτός συνόρων μετράνε πολλά live με αξιόλογες συνεργασίες. Κακά τα ψέματα, οι Zeus δίδαξαν σκληρό ήχο σε πολλούς της γενιάς μας.


Του Διαμαντή Λουδάρου


Οι Planet Of Zeus αποτελούνται από τους Μπάμπη Παπανικολάου, Στέλιο Προβή, Γιάννη Βραζό και Σεραφείμ Γιαννακόπουλο. Δημιουργήθηκαν το 1999 στην Αθήνα, στην οποία και κατοικοεδρεύουν. Έχουν παίξει οπουδήποτε στην χώρα, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, από μπαράκι με 15 πελάτες, έως το κατάμεστο Gagarin! Εκτός χώρας έχουν πραγματοποιήσει πέντε πανευρωπαϊκές περιοδείες, έχουν παίξει σε γνωστά festival, όπως το Bloodstock και το highlight της περιπλάνησης τους στο εξωτερικό ήταν η συμμετοχή τους στο Psychic Warfare European Tour ως main support των Clutch το 2015. Έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ, μέσω των οποίων αντιλαμβάνεσαι την εξέλιξη τους από συνθετικής άποψης, αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με την παραγωγή και τον ήχο τους. Το τελευταίο άλμπουμ τους Loyal To The Pack κυκλοφόρησε το 2016 κι όπως οι ίδιοι παραδέχονται, στα τραγούδια αυτού του δίσκου διαφαίνεται συνθετική απελευθέρωση, χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τους τυχόν κακές κριτικές. Η πορεία, το πάθος και το ήθος τους αντικατοπτρίζεται στο, πλέον, πολυπληθές σκληροπυρηνικό κοινό τους που πιθανότατα, κανένας άλλος καλλιτέχνης δεν είχε ποτέ στην χώρα.


Live At Dudu Loft


Το συγκεκριμένο τριαντάλεπτο περίπου σετάκι ανέβηκε στο YouTube στις 23 Μαΐου του 2017, γυρισμένο στο Dudu Loft στο Μεταξουργείο. Ουσιαστικά είναι μια παρουσίαση του Loyal To The Pack, καθώς έξι εκ των κομματιών είναι από αυτόν τον δίσκο. Στα μάτια μου, πάντα είχε ενδιαφέρον το να βρεθείς εκεί που οι αγαπημένοι σου μουσικοί δημιουργούν, είτε υλικό, είτε κάποιο show. Σ’αυτήν την περίπτωση είναι σαν να αράζεις με τους Planet μέσα στο προβάδικό τους. Δεν το λες και άσχημο! Οι λήψεις και το μοντάζ σε φέρνουν κοντά στους μουσικούς και σε δένουν με τον πολύ ωραίο χώρο, ενώ τα κομμάτια είναι παιγμένα άριστα, βάσει του προτύπου που είναι στο άλμπουμ. Ένα απολαυστικότατο μισάωρο με ριφάρες και γκρούβες, σε συνδυασμό με ένα πιο χαλαρό κλίμα, το οποίο δεν θα αποδοθεί ποτέ σε gig που γίνεται σε συναυλιακό χώρο, αλλά ούτε και σε ένα συμβατικό video clip!