• Νίκος Παπανικολάου

#watchlist: Mistaken For Strangers


Ένα από τα πιο ανθρώπινα, αστεία και συγκινητικά μουσικά ντοκιμαντέρ όλων των εποχών.


Γυρισμένο την εποχή που οι National είχαν κυκλοφορήσει το High Violet, όταν το όνομα τους άρχισε να γιγαντώνεται, η κάμερα του Tom Berninger ακολούθησε τη μπάντα σε όλη την περιοδεία, δημιουργώντας ένα από τα πιο υπέροχα μουσικά ντοκιμαντέρ που έχω δει ποτέ.


Γράφει ο Νίκος Παπανικολάου


Ο frontman ενός εκ των πιο ανερχόμενων μπαντών εκείνη την περίοδο και ο δίδυμος αδερφός του, ο οποίος παλεύει να βρει το δικό του δρόμο στη ζωή, μην καταφέρνοντας να έχει ολοκληρώσει τίποτα. Ο μικρός αδερφός έχει ως θέμα τον μεγάλο του αδερφό, Matt Berninger, ως frontman των National ενώ παράλληλα προσπαθεί να λύσει τα δικά του θέματα, να έρθει πιο κοντά από τον αδερφό του, να κάνει κάτι σωστό στη ζωή του. Από τα ξεσπάσματα του Matt, στα μεταξύ τους αστεία και στην πίστη του Matt πως ο μικρός του αδερφός είναι, τελικά, ένα φοβερό ταλέντο και την προσπάθεια του να το αποδείξει σε εκείνον.


Mistaken For Strangers


Όσοι περιμένετε να δείτε ένα τυπικό μουσικό ντοκιμαντέρ, πιθανότατα θα απογοητευτείτε. Το Mistaken For Strangers είναι ακριβώς αυτό που αντιπροσωπεύει, ωστόσο, η μουσική των National. Τις ανθρώπινες σχέσεις χωρίς ωραιοποιήσεις, την απογοήτευση, την αγάπη και την πίστη σε κάτι καλύτερο. Είναι η ιστορία ενός ανθρώπου που προσπαθεί να βγει από τη σκιά του αδερφού του, που τόσο θαυμάζει, και να τον πείσει πως κι εκείνος αξίζει τον θαυμασμό του. Μία αληθινή, συγκινητική, ειλικρινής ιστορία για την αδερφική αγάπη, την οικογένεια και για τις ανθρώπινες σχέσεις που, τελικά, αποδεικνύονται σημαντικότερες από κάθε νότα, κάθε δίσκο και κάθε μπάντα.