• Νίκος Παπανικολάου

#watchlist: Gimme Danger


Long live the Stooges!


Το 1967, ο Iggy Pop, o Dave Alexander, o Ron Asheton και ο Scott Asheton δημιούργησαν τους Stooges. Η μπάντα, στα πρώτα χρόνια της πορείας της, δυσκολευόταν να βρει την επιτυχία που επιζητούσε , ηχογραφώντας τρία άλμπουμ τα οποία είχαν ελάχιστες πωλήσεις, κάτι το οποίο απογοήτευσε τη δισκογραφική τους εταιρεία.


Γράφει ο Νίκος Παπανικολάου


Παράλληλα, το κοινό μπροστά στο οποίο ερμήνευσαν ήταν αρκετά επιθετικό μαζί τους, κάτι που δε βοήθησε τους Stooges να δώσουν αυτό που πραγματικά μπορούσαν. Αυτό, οδήγησε στη διάλυση της μπάντας, το 1974, με όλα τα μέλη της μπάντας να ακολουθούν σόλο καριέρα, με πιο επιτυχημένη φυσικά, αυτή του Iggy Pop. H μπάντα επανενώθηκε το 2003, με τον Mike Watt να αντικαθιστά τον Dave Alexander που είχε φύγει από τη ζωή, ενώ το 2009 θα φύγει από τη ζωή και ο Ron Asheton.


Gimme Danger


Σκηνοθετημένο από τον Jim Jarmusch, το Gimme Danger ακολουθεί την άνοδο και την πτώση των Stooges αλλά και την επανένωση αυτών. Περιλαμβάνει ακυκλοφόρητο υλικό και φωτογραφίες από την καριέρα της μπάντας μαζί με συνεντεύξεις των μελών της μπάντας μετά την επανένωση των Stooges αλλά και υλικό από την εισαγωγή τους στο Rock And Roll Hall Of Fame, το 2010. O τίτλος του ντοκιμαντέρ προέρχεται από το ομώνυμο κομμάτι των Stooges, από το άλμπουμ Raw Power, του 1973.