• Νίκος Παπανικολάου

Red Hot Chili Peppers - Live At Slane Castle


Standing in line to see the show tonight.


Γράφει ο Νίκος Παπανικολάου


Με πωλήσεις περισσότερων από 80 εκατομμυρίων άλμπουμ ανά τον κόσμο και εφτά Grammy Awards, οι Red Hot Chili Peppers θεωρούνται μία από τις σπουδαιότερες μπάντες μέχρι και σήμερα.


Αν και η καριέρα τους έχει περάσει πολλά σκαμπανεβάσματα, άλλοτε λόγω ναρκωτικών και καταχρήσεων, άλλοτε λόγω τεταμένων σχέσεων μεταξύ των μελών της μπάντας, οι Peppers παρέμειναν ενωμένοι, έως και το 2009 και την παραίτηση του John Frusciante από τη μπάντα, δημιουργώντας σπουδαία άλμπουμ και διαχρονικά κομμάτια.


Στα 30 και πλέον χρόνια ύπαρξης τους, οι Red Hot Chili Peppers, έχουν κυκλοφορήσει σχεδόν 30 άλμπουμ, live, studio και compilations, ωστόσο από το τελευταίο τους άλμπουμ και μετά, ήταν εμφανές πως περνούσαν από ένα μεταβατικό στάδιο, κυρίως λόγω της αποχώρησης του Frusciante, που ήταν ένας από τους «εγκεφάλους» της επιτυχίας των Peppers, και της ανάγκης της μπάντας, σήμερα, να αλλάξει ύφος και να ξεφύγει από την κατάρα του πριν και μετά τον Frusciante.


Red Hot Chili Peppers – Live At Slane Castle


Το Live at Slane Castle κινηματογραφήθηκε στις 23 Αυγούστου του 2003, στη δεύτερη τους συναυλία στο Slane Castle της Ιρλανδίας. To DVD περιέχει όλα τα τραγούδια που είπαν εκείνη τη νύχτα, εκτός από τη διασκευή του Frusciante στο 'I Feel Love' της Donna Summer αλλά και την εκτέλεση του 'Soul To Squeeze', λόγω μίας σπασμένης χορδής στην κιθάρα του Frusciante.


Αν και θεωρείται μία από τις καλύτερες και ιστορικότερες εμφανίσεις των Peppers, το DVD είχε ανάμεικτες κριτικές, κυρίως λόγω της ενόχλησης πολλών για την απουσία κομματιών από τα πρώτα τέσσερα άλμπουμ της μπάντας.