#LiveReport: Wax Tailor @ Fuzz Live Music Club


Αποτελεί, ομολογουμένως, έναν από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες του ελληνικού κοινού. Και αντίστοιχα, το ελληνικό κοινό αποτελεί ένα από αυτά που έχει στην καρδιά του. Ο λόγος για τον Wax Tailor, ο οποίος επέστρεψε στη χώρα μας το περασμένο Σαββατοκύριακο για να κάνει ένα μεγάλο πάρτι, γιατί μόνο έτσι μπορεί να περιγραφεί, με τον κόσμο να αποδέχεται την πρόσκληση και να σπεύδει στο Fuzz για να το γεμίσει για άλλη μια φορά. Καταπιάνεται με hip hop και trip hop παραγωγές, αλλά και με τη soul. Η soul του, όμως, δεν είναι ακριβώς η soul της συνταγής, που κερδίζει το ραδιόφωνο. Η μουσική του είναι ιδιαίτερη σε όλες τις εκφάνσεις της; Τα live του όμως;


Γράφει η Ιωάννα Μαλούνη


Φωτογραφίες: Ιωάννα Κίτρου


Πρώτος οικοδεσπότης στο μεγάλο, αυτό πάρτι, ήταν ο DJ MDC, ή κατά κόσμον Δημήτρης Κρητικός, ο οποίος ανέλαβε να προθερμάνει το κοινό για το κυρίως γεύμα που θα ακολουθούσε. Με ήχους ξένους και ελληνικούς και με κομμάτια νέα και παλιότερα, κατάφερε να δημιουργήσει την ιδανική ατμόσφαιρα για τον Wax Tailor και τη μπάντα του που θα ακολουθούσαν μία ώρα αργότερα, όταν και ήταν προγραμματισμένο να βγουν στη σκηνή του Fuzz δηλαδή.


Φορώντας το χαρακτηριστικό του μαύρο καπέλο και με το ελληνικό κοινό να τον αποθεώνει, ο Wax Tailor εμφανίστηκε στην ώρα του μαζί με τη μπάντα του, χαιρετώντας άπαντες με τα, κλασικά πλέον, «Kalispera» και «Athina, are you ready;», επιβεβαιώνοντας το δοκιμασμένο αυτό τρικ, στο οποίο το ελληνικό κοινό τρελαίνεται ν’ ακούει λέξεις στη γλώσσα του από ξένους καλλιτέχνες. Ξεχειλίζοντας από ενέργεια και κέφι και παρασύροντας και τον κόσμο που βρισκόταν από κάτω του να χορέψει και να τραγουδήσει, φάνηκε να μην τον ικανοποιεί και διαρκώς να ζητάει το κάτι παραπάνω, τακτική συνηθισμένη για να κάνει και τον τελευταίο άνθρωπο που απλά στεκόταν, να παραδοθεί στους ρυθμούς του και να χορέψει ασταμάτητα. Η μπάντα του, η οποία αποτελείται από τους Yan Chapoutier, Benji Bouton, Mathieu Deton και Marine Tibaut, ακολουθούσε κατά πόδας τους ρυθμούς του Wax, ως μία καλοκουρδισμένη μηχανή, η οποία έδωσε ένα εξαιρετικό σόου, υψηλότατου επιπέδου μα και συγχρονισμού αφού ένιωθες πως ο Wax συμπλήρωνε τη μπάντα και η μπάντα τον Wax. Με τα videowalls, να παραπέμπουν σε καλοδουλεμένα lyric videos, με τους συνδυασμούς στίχων και πολύχρωμων φόντων, που εμπεριείχαν, έδιναν την εντύπωση ενός συνεκτικού και καλά προετοιμασμένου live, στο οποίο δινόταν έμφαση και στα οπτικά στοιχεία, εκτός από τα ακουστικά.


Σε ο,τι αφορά τη setlist, αυτή ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετική. Θέλοντας να μη χαλάσει χατίρι σε ένα από τα πιο θερμά κοινά του, ερμήνευσε όλα τα αγαπημένα κομμάτια όπως τα 'Bleed Away', 'Only Once', 'Seize The Day' και 'Our Dance', στα οποία συμμετείχε η Charlotte Savary, η οποία έντυσε με τη φωνή της όλα τα παραπάνω κομμάτια. Ωστόσο, προφανώς και δεν έμεινε μόνο εκεί ο Wax. Με τη βοήθεια της IDIL, του Mattic, του Raashan Ahmad και του διδύμου των The Others, οι οποίοι αποτελούν σταθερά μέλη της ομάδας του Wax, ερμήνευσε κομμάτια όπως τα 'The Sound', 'For The Worst', 'The Road Is Ruff', 'The Chase', 'Sit And Listen' αλλά και το 'No Pitty', κομμάτι με το οποίο επέστρεψαν στη σκηνή για το encore τους, το οποίο ήταν εκρηκτικό. Με ήχους hip hop και κομμάτια όπως τα 'House Of Wax', 'Positively Included', 'Back On Wax', 'B-Boy On Wax', 'I Had A Woman', 'Say Yes', 'Que Sera' και 'Ecstasy', απογείωσε τον κόσμο που είχε σπεύσει στο Fuzz για να τον δει, δίνοντας με τον τρόπο αυτό το ιδανικό φινάλε σε μία ήδη μαγική βραδιά, αποδεικνύοντας πως το δυνατό σημείο του Wax ήταν και θα παραμείνουν τα live του, ο τρόπος που τα στήνει και η μοναδική του αλληλεπίδραση με τον κόσμο.


Σε ένα από τα live που θα θυμούνται άπαντες για καιρό, κάτι μας λέει πως ο Wax δε θα αργήσει να επιστρέψει στη χώρα που τον αγαπάει όσο λίγους και που όσος καιρός κι αν περάσει, όσοι πηγαίνουν στα live του, νιώθουν σα να μην έχει περάσει μία μέρα από τον ενθουσιασμό της πρώτης φοράς που επισκέφθηκε τη χώρα μας. Και, πιστέψτε με, οι μέρες είναι ήδη πολλές.