#LiveReport: Deathcrop Valley @ An Club


© Christina Alossi Photography

Σάββατο βράδυ στην πόλη και μόνο ένα καλό heavy rock live στο πιο underground στέκι μπορεί να σε σώσει από την ανία της καθημερινότητας. Σε μια εποχή που έχουν εκλείψει οι θαμώνες από τα live-αδικα, το An Club διαθέτει ένα πλούσιο πρόγραμμα για το χειμώνα 2018-19 με όσο το δυνατόν χαμηλότερο εισιτήριο για τα δεδομένα της εκάστοτε παραγωγής και σου επιτρέπει όχι μόνο να αποθεώσεις αγαπημένα συγκροτήματα αλλά να γνωρίσεις και καινούργια πριν ακόμη αυτά κάνουν το δικό τους «μπαμ».


Γράφει η Αθανασία Χρυσανθοπούλου


Δράττομαι την ευκαιρία για μια ακόμη συναυλία και κατηφορίζω στο υπόγειο του An Club για να δω αρχικά τους Stains Of Amber, να ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα με το πρόσφατο τραγούδι τους, "Vantablack". Ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους LP και νομίζω έκαναν κίνηση ματ εκείνο το βράδυ καθώς ακούγαμε την κιθάρα να βγαίνει από ένα τρελά φαζαρισμένο ενισχυτή. Με εμφανείς επιρροές από Kyuss και All Them Witches παρουσίασαν ένα αξιόλογο stoner heavy rock set, που λειτούργησε ως χάδι στα αυτιά μας πριν σκάσουν στη σκηνή τα μπάσταρδα παιδιά.


32 Bastards για την συνέχεια, με τσίτα τα γκάζια, να μας υπενθυμίσουν πως δεν ήρθαν να παίξουν τον δεύτερο ρόλο αλλά να αφήσουν το στίγμα τους. Πρόκειται για heavy rock n roll από μια παρέα τεσσάρων ατόμων που θέλει να πειραματίζεται με τις μελωδίες στα κομμάτια της. Έκαναν ένα ωραίο πέρασμα από το EP τους, “Hooey”, με το “Hit N Run” και το “Illegal” μπερδεύοντας punk, rockabilly, και heavy rock στοιχεία. Με αιχμηρά φωνητικά και φασαριόζικα ντραμς οι μπάσταρδοι έβαλαν στόχο να μην επαναπαυτούμε σε κλασσικά riffs και χωρίς φόβο πρόσθεσαν reggae ήχο που για κάποιο λόγο μας επηρέασε στο να χαλαρώσουμε λίγο πριν την έκρηξη της κιθάρας και του μπάσου στο αγαπημένο “Witchez”. Επειδή επίσης μπορούν, έπαιξαν και ένα “Too Drunk To Fuck” για να μας ανεβάσουν τη διάθεση.


Από τους Rye Son στο Λονδίνο, ξεπετάχτηκε μια περσόνα και ήρθε στην Αθήνα για να φτιάξει τους Pissed-Off Kid. Στην βρώμικη και διεφθαρμένη πρωτεύουσα ο κύριος Pissed-Off Kid βρίσκει έδαφος και εκπληρώνει την ανάγκη για την παραγωγή της μουσικής του. Απολαύσαμε ένα επαγγελματικό set που έμοιαζε με μουσική εξερεύνηση και μέσα από τους ήχους του “Prometheus Mighty Brother” και του “Amber” οδηγηθήκαμε σε ανθεμικές indie μελωδίες και σε ηλεκτρικά φωνητικά ξεσπάσματα τα οποία ξεδίπλωσαν το ανήσυχο παιδι που κρύβουν μέσα τους οι Pissed-Off Kid. Είναι θετικό πως δεν πήραν τόσο σοβαρά τους εαυτούς τους και τζάμαραν σαν να βρίσκονταν σε ένα προσωπικό τους χώρο στον οποίο ήταν τοποθετημένο μόνο το αξιοπρόσεκτο merch τους. Πολλά υποσχόμενοι και πραγματικά weird rock trio.


Μετά από την εμφάνιση τριών μοναδικών και ιδιαίτερων συγκροτημάτων, εμφανίζονται στην σκηνή οι Deathcrop Valley, γεμάτοι ευγνωμοσύνη για την ανταπόκριση του κόσμου, συγκίνηση γιατί οι ατελείωτες ώρες πρόβας μετά τα μεσάνυχτα απέδωσαν καρπούς και ετοιμοπόλεμοι για την παρουσίαση του καινούργιου, ομώνυμου δίσκου τους. Διψασμένοι για ιδρωμένες αναμνήσεις από το κοινό τους ξεκίνησαν με το “Thirst” το οποίο είχε ένα catchy σόλο της κιθάρας από τον Άλεξ Καυκανιώτη που σου κολλάει στο μυαλό και συνέχισαν ζητώντας μας να τσιτώσουμε με το “Never Got Me Fooled”. Βρώμικο heavy rock από το μπάσο και τα drums των Angelo Manara και Κώστα Αμαργιανιτάκη αντίστοιχα και ένα κοφτερό μέταλλο στο λαιμό του Άρη Λάμπου, ήταν καθοριστικά στοιχεία για λατρέψουμε τον τρόπο που αφηγούνται ιστορίες μέσα από τα κομμάτια τους οι Deathcrop Valley. Το όνομά τους παραπέμπει σε κάτι σκοτεινό και απαισιόδοξο αλλά αν ακούσεις τους στίχους του “Days To Come” θα καταλάβεις πως ξεσπάνε μέσα από την μουσική τους για την ελπίδα που δεν φαίνεται αλλά αυτοί συνεχίζουν και τολμούν και μάλιστα σε παροτρύνουν και εσένα να κάνεις το ίδιο. Φυσικά, δεν έλειψαν οι αναφορές στο κομμάτι τους “608” το οποίο είναι γραμμένο για το λεωφορείο της Αθήνας που όλοι αγαπάμε να μισούμε, περιγράφοντας εξαιρετικά τις σκέψεις και τις μελωδίες που μας κατακλύζουν την ώρα που είμαστε στοιβαγμένοι μέσα σε αυτό. Επίσης, μέσα από το “Gotta Go” έδωσαν υπόσταση, χρησιμοποιώντας λόγια και μελωδία, σε ένα σημείο των καιρών μας, ουρλίαζοντας μέσα από την μουσική για τους μετανάστες, της γης τους κολασμένους, και όπως χαρακτηριστικά είπε και ο Άρης: “Αναφέρομαι και σε αυτούς που έρχονται στην χώρα μας αλλά και σε αυτούς που αναγκάζονται να φύγουν απ’αυτήν”. Μέσα από τα ατμοσφαιρικά blues σόλο και την desert αισθητική, το live κύλησε γρήγορα και όλοι χαθήκαμε στους στίχους τους. Έκλεισαν με το αγαπημένο “Three Wishes” που αποτελεί από μόνο του ένα λόγο για να μην βγει ποτέ αυτή η μπάντα από την playlist σας. Με λίγα λόγια ένα live δεν είναι αρκετό, διότι το κοινό πάντα αγκαλιάζει τέτοια παθιασμένα συγκροτήματα.


Setlists:


Deathcrop Valley


1. Thirst

2. Never Got me Fooled

3. On the Road

4. Gotta Go

5. 608

6. Days To Come

7. Common Sense

8. Emily

9. 2 Hours

10. Three Wishes


Pissed-Off Kid


1. Prometheus Mighty Brother

2. Zoo Water

3. The Telecaster

4. The Underson

5. Maj

6. Lethal Boredom

7. My Eyes Have Betrayed Me

8. Megaton

9. Amber

10. Massive

11. Woo


32 Bastards


1. Intro

2. Hit 'N' Run

3. Lesbionics

4. Too Drunk To Fuck (Dead Kennedys cover)

5. Big Bad Wolf

6. Psychotic Sprawl

7. Illegal

8. Witchez


Stains Of Amber


1. Vantablack

2. Red Elephant

3. Summer

4. Valley Of Hinnom

5. Dream Place 136


Η φωτογραφία που συνοδεύει το ρεπορτάζ είναι της Χριστίνας Αλώσση. Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε εδώ.