#interview: Οι Noise Figures μιλάνε στο Breakroom


"Αν δεν ασχολούμασταν με την μουσική κάτω από αυτές τις συνθήκες μάλλον θα τρελαινόμασταν"


Λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή του Gagarin 205 για να αναμετρηθούν με τους Big Nose Attack, σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μουσικές συναντήσεις της πόλης, οι Noise Figures μιλάνε στο Breakroom για αυτά που τους ωθούν να συνεχίσουν σε μία τόσο δύσκολη εποχή, την εμπειρία τους από το εξωτερικό, για τους μουσικούς τους μελλοντικούς στόχους, τις επιρροές τους αλλά και για το αν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς στη μουσική τους.


Συνέντευξη στη Μάγδα Σαββινίδου


Τι πρέπει να περιμένει κάποιος από τους Noise Figures πριν ακούσει τη μουσική τους;


Tίποτα. Όσο πιο μικρό καλάθι κρατάει και όσο χαμηλότερες προσδοκίες έχει, τόσο μεγαλύτερη έκπληξη θα του έρθει.


Σε μία τόσο δύσκολη εποχή σε τόσο πολλά επίπεδα τι είναι αυτό που σας δίνει κίνητρο για να συνεχίσετε τη μουσική σας καριέρα;


Ακριβώς αυτό. Αν δεν ασχολούμασταν με την μουσική κάτω από αυτές τις συνθήκες μάλλον θα τρελαινόμασταν. Το γεγονός ότι υπάρχει μία απήχηση της δουλειάς μας στον κόσμο, μας δίνει αρκετό κουράγιο να συνεχίζουμε.


Τι ήταν αυτό που πιστεύετε πως σας πρόσφερε η εμπειρία σας στις συναυλίες σας στο εξωτερικό;


Βελτιστοποίηση των αγγλικών μας, καλές γνώσεις γεωγραφίας, τεστ κοπώσεως, φίλους σε όλη την Ευρώπη και πολύ καλή γνώση της κάθε τοπικής κουζίνας.


Είστε ένα δυνατό ντουέτο που έχει κάνει μία σοβαρή και ενδιαφέρουσα πορεία μέσα στη διάρκεια ύπαρξής του. Είναι στα σχέδια σας να προσθέσετε νέο μέλος στο δίδυμο αυτό; Ή είστε αποφασισμένοι να διατηρήσετε τη μοναδικότητα αυτή βασισμένη στην κιθάρα και τα drums;


Θα το ξανασκεφτούμε μόνο αν το κάνουν οι Big Nose Attack!


Θα θέλατε να συνεργαστείτε με κάποιο όνομα εκτός από τα δυνατά ονόματα που ήδη έχετε συνεργαστεί;


Και μόνο που καταφέραμε μετά από τόσο καιρό να συντονιστούμε για να συνεργαστούμε επί σκηνής με τους Big Nose Attack στην Αθήνα είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι.


Ποιος είναι ο στόχος για το μέλλον μουσικά; Να περιμένουμε νέο υλικό από εσάς;


Αυτή την στιγμή παράλληλα με τις ετοιμασίες του live στο Gagarin 205 με τους Big Nose Attack, ολοκληρώνουμε τον τρίτο μας δίσκο που θα ονομάζεται Telepath και θα κυκλοφορήσει πριν το τέλος της χρονιάς από την Inner Ear Records.


Πιστεύετε πως στην Ελλάδα προωθούνται οι νέοι Έλληνες καλλιτέχνες όσο θα έπρεπε και όσο τους αξίζει;


Μπορεί και ναι , μπορεί και όχι. Πάντως αν κάποιος ασχοληθεί σοβαρά με αυτό που κάνει και βγάλει ένα άρτιο αποτέλεσμα δεν θα πάει χαμένος.


Τι είναι αυτό που σας επηρεάζει και σας δίνει έμπνευση για να ντύσετε στιχουργικά τη μουσική σας;


Η ίδια μας η διάθεση και ψυχοσύνθεση, τα ταξίδια που έχουμε κάνει, οι άνθρωποι που έχουμε γνωρίσει, μία ταινία ή ένα βιβλίο είναι κάποια από τα ερεθίσματα που καταλήγουν στους στίχους μας.


Το στυλ σας είναι πραγματικά ιδιαίτερο και μοναδικό, σίγουρα όμως θα υπάρχουν επιρροές που σας δίνουν έμπνευση για δημιουργία.


Παρθενογένεση στην μουσική δεν υπάρχει εδώ και δεκαετίες και όλες οι μπάντες έχουν λίγο πολύ κάποιες επιρροές. Οι δικές μας ποικίλουν από τα 60's μέχρι σήμερα. Από τους Stooges μέχρι τους Queens Of The Stone Age, από τους Beatles στους Tame Impala, από τους Doors στους Black Angels κλπ.


Τέλος, πιστεύετε πως υπάρχει χώρος για νέους μουσικούς πειραματισμούς για τους Noise Figures;


Σαφέστατα! Μας αρέσει πολύ να πειραματιζόμαστε με τον ήχο μας και να προσπαθούμε συνεχώς να ξεφύγουμε από τους όποιους περιορισμούς μπορεί να δημιουργεί μία μπάντα δύο μόνο μελών. Το Aphelion είναι αρκετά διαφορετικό από το ντεμπούτο άλμπουμ μας και αντίστοιχα το Telepath θα είναι διαφορετικό από τις προηγούμενες δουλειές μας μέχρι τώρα.