#interview: Οι Brothers μιλάνε στο Breakroom


Τέσσερα αδέρφια, μία μπάντα.


H ποπ και η ροκ των 70s, οι μουσικοί ήρωες, η επιμονή, το Los Angeles και...λίγος χώρος.


Συνέντευξη στη Μάγδα Σαββινίδου


Το όνομά σας από Brothers in Plugs άλλαξε σε Brothers. Υπήρξε κάποιος συγκεκριμένος λόγος;


Άρχισε να μοιάζει περιττό το "in Plugs". Νομίζω ότι όσοι μας ακολουθούν πάντα μας έλεγαν Brothers. Λίγο αυτό, λίγο το ότι όλοι διάβαζαν το όνομα λάθος, λίγο το ότι θέλαμε να σηματοδοτήσουμε ένα νέο ξεκίνημα της μπάντας μετά την ολοκλήρωση του νέου EP, οδήγησαν στο απλούστερο Brothers.


Η τελευταία δισκογραφική σας δουλειά ήταν το single 'Somewhere Along The Line'. Έχετε κάτι που ετοιμάζετε τον τελευταίο καιρό;


Μόλις κυκλοφορήσαμε ολόκληρο το EP Somewhere Along The Line μέσω του Bandcamp. Σκεφτόμαστε το Φθινόπωρο να το κυκλοφορήσουμε και σε βινύλιο. Περιέχει τέσσερα κομμάτια που ηχογραφήσαμε τον προηγούμενο χρόνο μέσα από μια διαδικασία που ήταν ιδιαίτερα συναρπαστική για εμάς καθώς συνεργαστήκαμε με καινούργιους ανθρώπους, εντός και εκτός Ελλάδας, σε ένα πλαίσιο που δεν είχαμε ξαναδουλέψει. Κάτω από την καθοδήγηση του παραγωγού μας, επιδοθήκαμε σε πειραματισμούς αναζητώντας μια νέα ηχητική ταυτότητα και νομίζω ότι σε έναν βαθμό τα καταφέραμε. Την παραγωγή του EP υπογράφει ο Αλέξης Γράψας, ο οποίος είναι συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής και εγκατεστημένος εδώ και χρόνια στο Los Angeles. Εκεί έγινε μεγάλο μέρος του post production καθώς και η μίξη από τον κυπριακής καταγωγής Nicolas Farmakalidis.


Υπάρχουν στο πρόγραμμά σας κάποιες εμφανίσεις; Πού μπορούμε να σας ακούσουμε live;


Την Τετάρτη 27 Μάη θα είμαστε στο Six D.O.G.S.! Θα παρουσιάσουμε το Somewhere Along The Line, κομμάτια από το πρώτο μας άλμπουμ, καθώς και πολλά νέα τραγούδια που είναι ακόμη υπό κατασκευή. Σας περιμένουμε!


Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές σας και πώς αυτές σας επηρέασαν στη γραφή μουσικής και πείτε μας εάν από την αρχή του σχηματισμού της μπάντας σας έχει αλλάξει το ύφος σας και ο ήχος σας ως συγκρότημα.


Αν και τα ακούσματα μας ποικίλουν, νομίζω ότι μπάντες και καλλιτέχνες όπως οι National, οι Αrcade Fire, ο Bon Iver, ο James Blake, αλλά και αρκετοί ακόμη, επηρέασαν πολύ τη σύνθεση και την παραγωγή του τελευταίου μας EP. Νομίζω η επιρροή εντοπίζεται σε δύο επίπεδα. Το πρώτο είναι αυτό της ενορχήστρωσης, όπου οι ρόλοι των διαφορετικών οργάνων είναι κατά κάποιο τρόπο ισότιμοι. Όλα τα μουσικά μέρη επιχειρούν να συνεργαστούν για την δημιουργία μιας ατμόσφαιρας που συνδιαμορφώνει το τραγούδι. Δεν υπάρχουν ούτε επικά σόλο ούτε ατομικές επιδείξεις "υψηλής" τεχνικής, όλα λειτουργούν ομαδικά. Το δεύτερο είναι ο πειραματισμός στον σχεδιασμό του ήχου και νομίζω σχετίζεται τόσο με ένα ατελείωτο ψάξιμο μουσικών χροιών στα πλήκτρα και τις κιθάρες, όσο και με τη χρήση του drum set. Όσον αφορά το δεύτερο μέρος της ερώτησης νομίζω ότι ναι έχει αλλάξει κατά πολύ το ύφος της μπάντας με το πέρασμα του χρόνου. Στις αρχές ήμασταν κάπως πιο κολλημένοι στους ήρωες μας. Rolling Stones, Pink Floyd, Led Zeppelin, David Bowie. Και καλά κάναμε!


Τέλος, ποιά είναι τα όνειρα που έχετε σαν νέοι άνθρωποι που αγαπούν τη μουσική;


Λίγο χώρο.