• Νίκος Παπανικολάου

#BestOfTheRest: The Verve - Urban Hymns


Κάθε Κυριακή το Breakroom.gr επιλέγει ένα από τα άλμπουμ που πρέπει ν' ακούσεις πριν πεθάνεις.


Γράφει ο Νίκος Παπανικολάου


Μετά την διάλυση τους το 1995, ο Richard Ashcroft αποφάσισε να επανενώσει τους Verve έχοντες προσθέσει στο ρόστερ τον Simon Tong αλλά και έχοντας εξασφαλίσει την επιστροφή του Nick McCabe. Ο τελευταίος πείστηκε όταν είδε τη θέληση του Ashcroft να επανενώσει τη μπάντα, με κάποιους να ισχυρίζονται πως αυτό είναι ένα ψέμα μιας και στο εξώφυλλο κοιτάζει στην αντίθετη κατεύθυνση από τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας.


Μετά από μία περίοδο ηχογραφήσεων στα Olympic Studios του Λονδίνου, ένας χώρος που είχαν ηχογραφήσει τόσο ο Jimi Hendrix όσο και οι Rolling Stones, οι Verve κυκλοφόρησαν το Urban Hymns, το 1997. Το άλμπουμ ξεκινούσε με τα πιο χαρακτηριστικά 40" και ένα κομμάτι που θα τους χάριζε μία θέση στα σπουδαιότερα βρετανικά ροκ κομμάτια. Και φυσικά μιλάμε για το 'Bittersweet Symphony'.


Ωστόσο δεν περιορίστηκε μόνο στο κομμάτι αυτό, καθώς συμπεριλάμβανε ουκ ολίγα σπουδαία κομμάτια όπως τα 'Sonnet', 'Lucky Man', 'Come On', 'The Drugs Don't Work' και 'Catching The Butterfly' και αποτέλεσε ένα χαρακτηριστικό δείγμα του τι μπορούσαν να καταφέρουν οι κιθαριστικές μπάντες τη δεκαετία του 90' αν έπαιζαν βάσει των δυνατοτήτων τους.


Original Release Date | 1997


Label | Hut


Producers | Chris Potter - The Verve - Youth


Running Time | 75:43


Tracklist

1. Bitter Sweet Symphony

2. Sonnet

3. The Rolling People

4. The Drugs Don't Work

5. Catching the Butterfly

6. Neon Wilderness

7. Space and Time

8. Weeping Willow

9. Lucky Man

10. One Day

11. This Time

12. Velvet Morning

13. Come On