• Νίκος Παπανικολάου

#BestOfTheRest: The Strokes - Is This It


Κάθε Κυριακή, το Breakroom.gr επιλέγει ένα από τα άλμπουμ που πρέπει να ακούσεις πριν πεθάνεις.


Γράφει ο Νίκος Παπανικολάου


The Strokes – Is This It


Το Is This It αποτέλεσε το ντεμπούτο των Strokes, ένα ντεμπούτο που χαρακτηρίστηκε συναρπαστικό από τους περισσότερους και όχι άδικα. Με ένα ύφος punk-pop σε συνδυασμό με τη μουσική ιδιοφυΐα που λέγεται Julian Casablancas, ο οποίος έγραψε έντεκα κομμάτια γεμάτα ένταση, ενέργεια, έξυπνα riffs, καταφέρνοντας να κάνει τον ήχο και τα κομμάτια των Strokes χαρακτηριστικά, σε μία εποχή που αρκετοί προσπαθούσαν να αντιγράψουν τους Radiohead.


Βαθιά επηρεασμένοι από την punk τόσο μουσικά όσο και στυλιστικά, η επιρροή τους από τους Stooges και τους Cars ήταν οφθαλμοφανής. Το Is This It με κομμάτια όπως το ομώνυμο, το 'Barely Legal', το 'Someday', το 'Hard To Explain', το 'Take It Or Leave It' και το 'Last Nite' που ήταν και το χιτάκι του άλμπουμ αυτού. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, τη μέρα του τρομοκρατικού χτυπήματος στους Δίδυμους Πύργους και για το λόγο αυτό, από τη μετέπειτα έκδοση του άλμπουμ αφαιρέθηκε το 'New York City Cops', προς τιμήν όλων αυτών των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους εκείνη τη μέρα.


Το άλμπουμ αυτό ήταν το πρώτο δείγμα μία μπάντας που σφύζει από ταλέντο και ικανότητες αλλά και το άλμπουμ με το οποίο μας συστήθηκε ένας από τους πιο χαρισματικούς μουσικούς των εποχών μας, ο Julian Casablancas.


Original Release Date | 2001


Label | Rough Trade


Producer | Gordon Raphael


Running Time | 36:25


Tracklist:


1. Is This It

2. The Modern Age

3. Soma

4. Barely Legal

5. Someday

6. Alone Together

7. Last Nite

8. Hard To Explain

9. New York City Cops

10. Trying Your Luck

11. Take It Or Leave It