• Νίκος Παπανικολάου

#BestOfTheRest: The Smiths - The Queen Is Dead


Κάθε Κυριακή, το Breakroom.gr επιλέγει ένα από τα άλμπουμ που πρέπει να ακούσεις πριν πεθάνεις.


Γράφει ο Νίκος Παπανικολάου


Ηχογραφημένο τον Δεκέμβριο του 1985, κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1986, λόγω νομικών προβλημάτων, αποτέλεσε το τρίτο άλμπουμ των Smiths μέσα σε δύο χρόνια και πιθανότατα αποτέλεσε το καλύτερο τους άλμπουμ.


Ένα άλμπουμ που πέρασε από σαράντα κύματα, αφού η μπάντα δεν είχε μάνατζερ, κανείς δεν ήθελε να έχει να κάνει με το Morrissey και τον Johnny Marr, παράλληλα επαναδιαπραγματεύονταν το συμβόλαιο τους με τη Rough Trade ενώ ο μπασίστας των Smiths, Andy Rourke, ήταν εθισμένος στην ηρωίνη. Πάραυτα, οι Smiths κατόρθωσαν να βγάλουν ένα σπουδαίο άλμπουμ, με το ομώνυμο κομμάτι να είναι μια ανοιχτή επίθεση προς τη βασιλική οικογένεια.


Επίσης, στο άλμπουμ αυτό ο Marr κάνει την καλύτερη του εμφάνιση, ποτέ δεν κατάφερε να κάνει κάτι αντίστοιχο, κάτι που συνδυάστηκε απόλυτα και με τα φωνητικά του Morrissey, χαρίζοντας σπουδαία κομμάτια όπως τα 'There Is A Light That Never Goes Out', 'Bigmouth Strikes Again', 'The Queen Is Dead', 'The Boy With The Thorn In His Side' και 'Some Girls Are Bigger Than Others'.


Original Release Date | 1986


Label | Rough Trade


Producer | Johnny Marr - Morrissey


Running Time | 36:47


Tracklist


1. The Queen Is Dead

2. Frankly, Mr. Shankly

3. I Know It’s Over

4. Never Had No One Ever

5. Cemetry Gates

6. Bigmouth Strikes Again

7. The Boy With The Thorn In His Side

8. Vicar In A Tutu

9. There Is A Light That Never Goes Out

10. Some Girls Are Bigger Than Others