• Νίκος Παπανικολάου

#BestOfTheRest : The Sex Pistols - Never Mind The Bollocks, Here's The Sex Pistols

Ενημερώθηκε: 24 Σεπτ 2020


Κάθε Κυριακή, το Breakroom.gr επιλέγει ένα από τα άλμπουμ που πρέπει να ακούσεις πριν πεθάνεις.


Γράφει ο Νίκος Παπανικολάου


Sex Pistols - Never Mind The Bollocks, Here's The Sex Pistols


Η δεκαετία του '70, ήταν μία δεκαετία κοινωνικών ταραχών στην Αγγλία. Ανεργία, εξαθλίωση και απάθεια μάστιζαν καθημερινά τον λαό της Αγγλίας και η δεκαετία του '60, έμοιαζε σα μία μακριά ανάμνηση. 


Με ακριβώς αυτές τις κοινωνικές συνθήκες, κάνουν την εμφάνιση τους οι Sex Pistols. Η φήμη τους ήταν τόσο κακή που πολλές φορές ξεπερνούσε και τη μουσική τους την ίδια. Ιδίως όταν μιλάμε για τις συναυλίες τους. Τα δισκοπωλεία δεν ήθελαν να έχουν τους δίσκους τους στα ράφια τους, οι μηνύσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, ωστόσο οι Sex Pistols ήταν εκεί για να ρίξουν μία δυνατή κλωτσιά στους βολεμένους κώλους όλων όσων είχαν βυθιστεί στον καναπέ και τη μιζέρια τους. Παρά την κακή τους φήμη, κι αν μπορούσε κανείς να δει βαθύτερα και πίσω από τους στίχους, ο σκοπός των Pistols ήταν να αλλάξουν την προοπτική ενός ολόκληρου λαού, σχετικά με τη μόδα, τη μουσική και τη συμπεριφορά του. 


Το Never Mind The Bollocks, Here's The Sex Pistols, ήταν ακριβώς αυτό που ζητούσε ένας ολόκληρος λαός. Ένα ξεβόλεμα. Μία άβολη στιγμή στα αυτιά των απανταχού συντηρητικών ενός ολόκληρου έθνους. Αλλά και ένας ύμνος μίας ολόκληρης γενιάς που έψαχνε απεγνωσμένα κάτι για να πιαστεί. Τόσο το 'Anarchy In The UK' αλλά κυρίως το 'God Save The Queen', έβαλαν στο επίκεντρο όλο τον συντηρητισμό της Αγγλίας, σατιρίζοντας, μάλιστα, όλα τα, μέχρι τότε, αξιοσέβαστα πρόσωπα της κοινωνίας. Ο Rotten ούρλιαζε το στίχο "No Future For You". Ένα ουρλιαχτό που είχε μέσα του κλεισμένα όλα αυτά τα χρόνια της μιζέρια της αγγλικής νεολαίας.


Original Release Date | 1977

Label | Virgin

Producer | Chris Thomas - Bill Price

Running Time | 38:44

Tracklist


1. Holidays in the Sun 

2. Bodies 

3. No Feelings 

4. Liar 

5. God Save the Queen 

6. Problems 

7. Seventeen 

8. Anarchy in the UK 

9. Submission 

10. Pretty Vacant 

11. New York 

12. EMI