• Νίκος Παπανικολάου

#BestOfTheRest: The Killers - Sam's Town


Κάθε Κυριακή το Breakroom.gr επιλέγει ένα από τα άλμπουμ που πρέπει ν' ακούσεις πριν πεθάνεις.


Γράφει ο Νίκος Παπανικολάου


Ήταν Οκτώβριος του 2006 όταν οι Killers κυκλοφορούσαν το δεύτερο άλμπουμ τους, Sam's Town, ένα άλμπουμ που κατά τον Brandon Flowers ήταν ένα προσωπικό χρονοδιάγραμμα της ζωής του ως την ημέρα κυκλοφορίας του άλμπουμ. Το όνομα προέκυψε από ένα ξενοδοχείο και καζίνο του Las Vegas, το Sam's Town Hotel And Gambling Hall, ως ένας ακόμη φόρος τιμής στην πόλη που γεννήθηκαν και ανδρώθηκαν τα μέλη της μπάντας.


Το Sam's Town έχει βαθιές επιρροές από καλλιτέχνες που επηρέασαν τους Killers ως προς τη δομή του δικού τους ήχου: Από τους U2, τους Duran Duran, τον Bruce Springsteen, τους Beatles, τους Electric Light Orchestra και τους Dire Straits μεταξύ άλλων. Κατάφερε να γίνει το εμπορικότερο και, ίσως, το σπουδαιότερο άλμπουμ των Killers ως και σήμερα ενώ, παράλληλα, ήταν και το πρώτο άλμπουμ στο οποίο η μπάντα δε χρησιμοποίησε auto tune.


Εμπορικά το άλμπουμ πούλησε περισσότερα από 315.000 αντίτυπα στην πρώτη βδομάδα κυκλοφορίας του και κατάφερε να βρεθεί στις πρώτες τριάδες όλων των charts παγκοσμίως κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να είναι υποψήφιο και για βραβείο Grammy. Μάλιστα, οι αναγνώστες του περιοδικού Rolling Stone ψήφισαν το Sam's Town ως το πιο υποτιμημένο άλμπουμ της περασμένης δεκαετίας, αποτέλεσμα απόλυτα δίκαιο μιας και για τη μουσική του σπουδαιότητα ουδέποτε έλαβε τη διάκριση που του άξιζε.


Original Release Date | 2006


Label | Island


Producer | Flood - The Killers - Alan Moulder


Running Time | 44:14


Tracklist

1. Sam's Town

2. Enterlude

3. When You Were Young

4. Bling (Confession of a King)

5. For Reasons Unknown

6. Read My Mind

7. Uncle Jonny

8. Bones

9. My List

10. This River Is Wild

11. Why Do I Keep Counting?

12. Exitlude