• Νίκος Παπανικολάου

#BestOfTheRest: Queen - A Night At The Opera


Κάθε Κυριακή, το Breakroom.gr επιλέγει ένα από τα άλμπουμ που πρέπει να ακούσεις πριν πεθάνεις. 


Γράφει ο Νίκος Παπανικολάου


Queen - A Night At The Opera

Το τέταρτο άλμπουμ των Queen, κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 1975 και ήταν το πιο ακριβό άλμπουμ που ηχογραφήθηκε ποτέ έως τη στιγμή την κυκλοφορίας του. Μέχρι σήμερα, οι οπαδοί των Queen θεωρούν το εν λόγω άλμπουμ ως μία από τις κορυφαίες δουλειές της μπάντας, αν όχι την κορυφαία. Το όνομα του άλμπουμ προέρχεται από την ταινία A Night At The Opera των αδερφών Marx, την οποία είδε η μπάντα κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του άλμπουμ. 

Το κάθε κομμάτι του άλμπουμ αναφέρεται σε πραγματικές ιστορίες ή αφιερώνεται σε πραγματικά πρόσωπα. Το μίσος του Freddie Mercury προς τον Norman Sheffield, πρώην μάνατζερ των Queen, το 'I'm In Love With My Car', αρχικά θεωρήθηκε ως ένα τραγούδι - φάρσα της μπάντας, με τους παραγωγούς να μη το παίρνουν σοβαρά, το ''39' ήταν μία προσπάθεια των Queen να παίξουν skiffle, στο 'Seaside Rendezvous' ο Roger Taylor έπιασε την υψηλότερη νότα στο άλμπουμ, ενώ το εμβληματικό 'Bohemian Rhapsody' αναφερόταν ως το "πράγμα του Mercury". 

Όπως και να έχει, το A Night At The Opera, θεωρήθηκε ένα από τα σπουδαιότερα άλμπουμ όλων των εποχών, καταφέροντας να βρίσκεται μέσα στη λίστα με τα 100 καλύτερα άλμπουμ όλων, σχεδόν, των μεγάλων μουσικών περιοδικών.


Original Release Date | 1975

Label | EMI - Elektra

Producer | Roy Thomas Baker - Queen

Running Time | 43:08

Tracklist


1. Death On Two Legs (Dedicated To...)

2. Lazing On A Sunday Afternoon

3. I'm In Love With My Car

4. You're My Best Friend

5. '39

6. Sweet Lady

7. Seaside Rendezvous

8. The Prophet's Song

9. Love Of My Life

10. Good Company

11. Bohemian Rhapsody

12. God Save The Queen