• Νίκος Παπανικολάου

#BestOfTheRest: Muse - Absolution


Κάθε Κυριακή το Breakroom.gr επιλέγει ένα από τα άλμπουμ που πρέπει ν' ακούσεις πριν πεθάνεις.


Γράφει ο Νίκος Παπανικολάου


Ήταν το 2002 όταν οι Muse πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς ηχογραφώντας, σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, το τρίτο τους άλμπουμ με τίτλο Absolution. Έχοντας ως παραγωγό τον Rich Costley, οι Muse είχαν προαποφασίσει να πάρουν όσο χρόνο θέλουν για το άλμπουμ αυτό, μιας και τα δύο προηγούμενα είχαν γίνει βιαστικά κατά τον Matt Bellamy.


Μουσικά, αποτέλεσε ένα άλμπουμ το οποίο θεμελίωσε μερικά από τα σπουδαιότερα κομμάτια της δισκογραφίας των Muse, όπως τα 'Hysteria', 'Butterflies And Hurricanes' ή το 'Time Is Running Out' ενώ παράλληλα ήταν και το πρώτο άλμπουμ το οποίο θα όριζε τις λυρικές μελωδίες και τη συμφωνική ροκ ως το μουσικό ύφος που θα καθόριζε τους Muse μελλοντικά. Βαθιά επηρεασμένοι από την αμερικάνικη εισβολή στο Ιράκ, οι Muse κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα άλμπουμ - ωδή σε έναν κόσμο που θα άλλαζε ραγδαία στα μετέπειτα χρόνια καταστρατηγώντας βασικές ελευθερίες και θεμελιωμένα ανθρώπινα δικαιώματα.


Κριτικοί και κοινό λάτρεψαν το άλμπουμ από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του θεωρώντας το ως το πιο ολοκληρωμένο άλμπουμ των Muse, ως εκείνη τη στιγμή, ενώ παράλληλα πολλοί ήταν αυτοί που το θεώρησαν ως την αρχή μίας νέας εποχής για τη μπάντα, μία θεωρία που επαληθεύτηκε στο έπακρο τα χρόνια που ακολούθησαν.


Original Release Date | 2003


Label | Warner Bros.


Producer | John Cornfield - Rich Costley - Muse - Paul Reeve


Running Time | 52:19


Tracklist

1. Intro

2. Apocalypse Please

3. Time Is Running Out

4. Sing For Absolution

5. Stockholm Syndrome

6. Falling Away With You

7. Interlude

8. Hysteria

9. Blackout

10. Butterflies And Hurricanes

11. The Small Print

12. Endlessly

13. Thoughts Of A Dying Atheist

14. Ruled By Secrecy