• Νίκος Παπανικολάου

#BestOfTheRest: Guns N' Roses - Appetite For Destruction


Κάθε Κυριακή, το Breakroom.gr επιλέγει ένα από τα άλμπουμ που πρέπει ν' ακούσεις πριν πεθάνεις.


Γράφει ο Νίκος Παπανικολάου


Με τα ναρκωτικά και τις γυναίκες να ρέουν άφθονα, λίγο μετά και τη διάλυση των Hanoi Rocks, ο Axl Rose με τον Iggy Strandlin ο οποίος έφερε τον Slash και μαζί με τους Duff McKagan και τον Steven Adler έφτιαξαν τους Guns N' Roses, μία από τις εμβληματικότερες μπάντες της δεκαετίας του '80. Η μπάντα κατάφερε να εξαφανίσει τις αντίπαλες μπάντες μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, όχι απαραίτητα γιατί ήταν πιο αξιόλογοι μουσικά αλλά γιατί είχαν σίγουρα πιο εμφανίσημα μέλη στη μπάντα, όπως τον Axl Rose και τον Slash. Επιπρόσθετα είχαν εξελιχθεί σε μία από τις πιο αγαπημένες μπάντες του MTV, όταν αυτό άρχισε να κάνει τα πρώτα του δειλά βήματα.


Το 1987, ωστόσο, θα κυκλοφορήσουν το Appetite For Destruction, ένα άλμπουμ που ποτέ δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν, ωστόσο ήταν αρκετό για να τους χαρίσει μία θέση μέσα στα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών. Από το 'Welcome To The Jungle' μέχρι το 'Paradise City' κι από το 'Sweet Child O' Mine' ως το 'Rocket Queen', το Appetite For Destruction κατάφερε σε μία δεκαετία που το ροκ έψαχνε την ταυτότητα του, να το κρατήσει στα βασικά και να προσπαθήσει, έστω και νοερά, να αποτινάξει το glam και να αφοσιωθεί περισσότερο στο μουσικό κομμάτι του πράγματος με ψήγματα από περασμένες δεκαετίες, τη χρυσή εποχή του Rock N' Roll.


Οι Guns N' Roses λατρεύονταν από τον κόσμο, όχι μόνο εξαιτίας της μουσικής τους και της εμφάνισης τους, αλλά γιατί ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό εκείνη την εποχή. Ήταν ανεπιτήδευτα κουλ, έβριζαν, τσακώνονταν και έπαιζαν βρώμικο ροκ, χωρίς στιλιζαρίσματα, κάτι που αποτυπώθηκε και στις πωλήσεις του άλμπουμ αυτού, οι οποίες ξεπέρασαν τις 15 εκατομμύρια μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Original Release Date | 1987


Label | Geffen


Producer | Mike Clink


Running Time | 53:49


Tracklist


1. Welcome to the Jungle

2. It's So Easy

3. Nightrain

4. Out ta Get Me

5. Mr. Brownstone

6. Paradise City

7. My Michelle

8. Think About You

9. Sweet Child o' Mine

10. You're Crazy

11. Anything Goes

12. Rocket Queen