Το NBC ακυρώνει τις Χρυσές Σφαίρες λόγω έλλειψης διαφορετικότητας


Το NBC αρνείται να προβάλλει την τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών το 2022, λόγω τη συνεχόμενης κριτικής για την έλλειψη διαφορετικότητας μεταξύ των διεθνών δημοσιογράφων που ψηφίζουν στα βραβεία.


"Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως η HFPA (Hollywood Foreign Press Association) θα προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές. Ωστόσο, αλλαγές τέτοιας κλίμακας παίρνουν χρόνο και δουλειά, και νιώθυομε πως η HFPA χρειάζεται χρόνο για να κάνει το σωστό. Έτσι, το NBC δε θα προβάλλει τιην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών το 2022. Υποθέτωντας πως ο οργανισμός θα προχωρήσει στις αλλαγές βάσει του σχεδίου, ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να προβάλλουμε την τελετή, τον Ιανουάριο του 2023," αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του NBC.


Η HFPA δέχθηκε πυρά όταν τον περασμένο Φεβρουάριο, ένα άρθρο των LA Times αποκάλυψε πως μεταξύ των 87 ατόμων που ψηφίζουν, δεν υπάρχει ούτε ένα μαύρο μέλος. Επίσης, ο οργανισμός έχει δεχθεί κριτική για σεξισμό και ομοφοβικές ερωτήσεις σε συνεντεύξεις Τύπου.


Το NBC ακολουθεί τις WarnerMedia, Netflix, και Amazon Studio, σε μποϊκοτάζ εναντίον εκδηλώσεων της HFPA μέχρι να δουν πραγματικές, και ουσιαστικές αλλαγές. Οργανώσεις όπως οι Time's Up και National Association Of Black Journalists έχουν επίσης εκφράσει τη δυσαρέσκεια τους για τις κινήσεις της HFPA.


Στο μεταξύ ηθοποιοί όπως οι Scarlett Johansson και Mark Ruffalo μίλησαν κατά της HFPA, ενώ ο Tom Cruise επέστρεψε τις τρεις Χρυσές Σφαίρες που είχε κατακτήσει στο παρελθόν ως ένδειξη διαμαρτυρίας.