Το Gimme Shelter Film Festival


© Jo Brent Photography

Κάθε βραδιά του αποτελεί μια μοναδική εμπειρία, αφιερωμένη στη μουσική και τον κινηματογράφο, τις αναμνήσεις και τους ανθρώπους. Και για λίγες εβδομάδες κάθε χρόνο, η Δευτέρα είναι όντως η πιο cool μέρα της εβδομάδας.​


Το Gimme Shelter Film Festival παρουσιάζει εμβληματικά και επιδραστικά μουσικά ντοκιμαντέρ της πρόσφατης διεθνούς και εγχώριας παραγωγής, τα περισσότερα σε πρώτη πανελλήνια προβολή.


Σε απόλυτη επαφή με την rock ‘n’ roll πλευρά της κινηματογραφικής βιομηχανίας, επιλέγονται ταινίες που θα αγαπηθούν, και γύρω από αυτές δημιουργούνται ολοκληρωμένες εμπειρίες.


Κάθε Δευτέρα η συνταγή είναι η ίδια, με διαφορετικά όμως υλικά. Η πιο χαλαρή κινηματογραφική εμπειρία ξετυλίγεται μπροστά σου κι εσύ την απολαμβάνεις από το κάθισμά σου, με ένα ποτό ή μια μπύρα στο χέρι.


Πριν την προβολή, σημαντικά ονόματα της σύγχρονης ελληνικής σκηνής ανεβαίνουν στη σκηνή για μοναδικές ζωντανές εμφανίσεις, εμπνευσμένες από το θέμα της βραδιάς.


Ακολουθούν μοναδικά πάνελ. Ανατρεπτικές συζητήσεις με εκλεκτούς καλεσμένους, ειδικούς, καλλιτέχνες, συχνά τους ίδιους τους δημιουργούς, να μοιράζονται γνώσεις, πληροφορίες, μυστικά και ανέκδοτες ιστορίες.


Ο χώρος του φεστιβάλ

© Jo Brent Photography

Ο πλέον εμβληματικός συναυλιακός χώρος στην Αθήνα σήμερα, ήδη από το 2002 φιλοξενεί έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, συναυλίες, DJ sets, παραστάσεις, προβολές, εικαστικές δράσεις, φεστιβάλ και ειδικές εκδηλώσεις.


Ένας χώρος που δημιουργήθηκε ως καταφύγιο δημιουργίας, και ως τέτοιο γέννησε και βάφτισε το Gimme Shelter Film Festival.

Στο GSFF προσεγγίζονται τα πράγματα κάπως διαφορετικά. Προσφέρεται ένα καταφύγιο στη μουσική, τον κινηματογράφο, τους γνώστες, τους ειδικούς και όλους εσάς, για να δημιουργηθεί μια πραγματικά μοναδική εμπειρία.

Από το ξεκίνημα του ταξιδιού ως την καρδιά του concept , το Gagarin 205 θα είναι πάντα το φιλόξενο σπίτι του φεστιβάλ.