Τα 15 λεπτά του ιδιόρρυθμου κύριου Warhol


Ο ίδιος είχε δηλώσει πως στο μέλλον όλοι θα είναι παγκοσμίως διάσημοι για δεκαπέντε λεπτά.


Γράφει η Μάγδα Σαββινίδου


Τόσα φαίνεται να ήταν τα λεπτά που χρειάστηκε για να παρουσιάσει διάσημες προσωπικότητες της μουσικής βιομηχανίας και όχι μόνο, στο τελευταίο του project με το όνομα Andy Warhol's 15 Minutes Of Fame. Το talk-show βγήκε στον αέρα του Αμερικανικού MTV τον Οκτώβριο του ’85, με συμπαρουσιάστρια τη Debbie Harry, τελειώνοντας άδοξα, ωστόσο, με μόνο πέντε επεισόδια το ένα από τα οποία ήταν αναμνηστικό επεισόδιο για τον Warhol.

Στις πέντε εκπομπές του, ο Warhol φιλοξένησε διάφορες προσωπικότητες όπως ο Nick Rhodes των Duran Duran, τους KONK με drummer τον Richard Edson, μέλος των Sonic Youth και πρωταγωνιστή στην ταινία, του ιδιοφυή Jim Jarmusch, Stranger Than Paradise.

Από το πλατό πέρασαν και θρύλοι της ροκ όπως οι Ramones, την ανερχόμενη, τότε, Courtney Love, σύζυγο του frontman των Nirvana, Kurt Cobain, frontwoman των Hole και ηθοποιό στη ταινία She’s Nancy, ο Warhol, πάντα οραματιστής, είχε προβλέψει πως η ίδια θα γινόταν πολύ διάσημη, όπως και έγινε.

Αν και δεν είχε την επιτυχία που αναμενόταν, η εκπομπή θεωρήθηκε κάτι το πρωτότυπο για εκείνη την περίοδο καθώς συνδύαζε live μουσική, συνεντεύξεις από γνωστά και ανερχόμενα ονόματα από το χώρο της μουσικής και της μόδας.

Ο Warhol άλλωστε, το είχε πει, 20 σχεδόν χρόνια πριν, το 1968, στη Σουηδία. «In the future, everyone will be world-famous for 15 minutes». Και μάλλον είχε πολύ δίκιο.