Τα άλμπουμ που ξεχωρίσαμε για το 2020


Αναμφίβολα το 2020 ήταν μία αξέχαστη χρονιά για όλους τους λάθος λόγους. Ένα από τα πράγματα που μας κράτησαν όρθιους σε όλα αυτά που συνέβαιναν γύρω μας, ήταν η μουσική. Ευτυχώς, το 2020 υπήρξε αρκετά γενναιόδωρο μουσικά, κάτι που βοήθησε πάρα πολύ στη ψυχολογία μας. Από ποπ μέχρι ροκ κι από μέταλ μέχρι indie, αυτή η χρονιά μας χάρισε πολύ καλά άλμπουμ σε κάθε είδος.


Οι μουσικοί συντάκτες του Breakroom διάλεξαν αυτά που ξεχώρισαν για τη χρονιά που φεύγει. Από τα 55 υποψήφια άλμπουμ για τη λίστα, μόνο 28 κατάφεραν να μπουν στην τελική λίστα, καθώς άλμπουμ που ψηφίστηκαν από έναν μόνο συντάκτη, δεν κατάφεραν να μπουν στη λίστα που θα διαβάσετε παρακάτω, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν ήταν εξαιρετικά άλμπουμ.


Οι συντάκτες που ψήφισαν είναι οι Νίκος Παπανικολάου, Δημήτρης Φαληρέας, Γιώργος Φακαλής, Διαμαντής Λουδάρος, Βικτώρια Χαραλάμπους, Μάρκος Σκυριανός, Νικόλας Αραχωβίτης, Στέφανος Πρεδάρης και Βαρβάρα Ντέντη.


Dua Lipa - Future Nostalgia

Ψηφίστηκε από: Δημήτρης Φαληρέα, Βικτώρια Χαραλάμπους, Νικόλα Αραχωβίτη, Βαρβάρη Ντέντη, Γιώργο Φακαλή, Διαμαντή Λουδάρο


Λίγα λόγια και καλά: Φιγουράρει σχεδόν σε κάθε μουσική λίστα και δίκαια. Ήταν η αμιγώς ποπ στιγμή της χρονιάς, ένα άλμπουμ feel good τη στιγμή που το χρειαζόμασταν. Η ποπ έχει απενοχοποιηθεί εδώ και χρόνια, η Dua Lipa είναι ένα κορίτσι φρέσκο, και πήρε τις περισσότερες ψήφους από τη συντακτική ομάδα του Breakroom.


Αν έπρεπε να ακούσω ένα κομμάτι;


Tame Impala - The Slow Rush

Ψηφίστηκε από: Νίκο Παπανικολάου, Βικτώρια Χαραλάμπους, Νικόλα Αραχωβίτη, Βαρβάρα Ντέντη, Γιώργο Φακαλή, Μάρκο Σκυριανό


Λίγα λόγια και καλά: Συγκριτικά με παλιότερα άλμπουμ τους δεν υπήρξε η πιο δυνατή στιγμή των Tame Impala, ωστόσο ένα άλμπουμ των Tame Impala δε μπορεί να είναι κακό. Είχε καλές στιγμές, ωραίες μελωδίες, ίσως όμως να μην το είχαμε ακούσει τόσο αν δεν ήμασταν σε lockdown. Δε θα το μάθουμε ποτέ.


Αν έπρεπε να ακούσω ένα κομμάτι;


Idles - Ultra Mono

Ψηφίστηκε από: Νίκο Παπανικολάου, Δημήτρη Φαληρέα, Βικτώρια Χαραλάμπους, Στέφανο Πρεδάρη, Γιώργο Φακαλή


Λίγα λόγια και καλά: Οργή και ξύλο. Η απελπισία που όλοι νιώσαμε, η οργή που όλοι θέλαμε να ξεσπάσουμε, η αγωνία, όλα αυτά μαζεμένα σε ένα δίσκο. Το εξώφυλλο μάλλον απεικονίζει τον καθένα μας, όταν μας ήρθαν στη μούρη οι επιπτώσεις του COVID-19.


Αν έπρεπε να ακούσω ένα κομμάτι;


The Strokes - The New Abnormal

Ψηφίστηκε από: Νίκο Παπανικολάου, Βικτώρια Χαραλάμπους, Νικόλα Αραχωβίτη, Γιώργο Φακαλή, Μάρκο Σκυριανό


Λίγα λόγια και καλά: Η πολυαναμενόμενη επιστροφή. Όσοι περίμεναν ένα νέο Is This It? απογοητεύτηκαν. Όμως οι Strokes δεν είναι πια 20 χρονών, μεγάλωσαν, άλλαξαν, και προχώρησαν. Μαζί με αυτούς και η μουσική τους. Γι' αυτό και μας χάρισαν ένα από τα πιο μεστά τους άλμπουμ, σε μία από τις πιο δυνατές κυκλοφορίες της χρονιάς.


Αν έπρεπε να ακούσω ένα κομμάτι;


The Weeknd - After Hours

Ψηφίστηκε από: Νίκο Παπανικολάου, Βικτώρια Χαραλάμπους, Γιώργο Φακαλή, Νικόλα Αραχωβίτη, Διαμαντή Λουδάρο, Βαρβάρα Ντέντη


Λίγα λόγια και καλά: Ο Weeknd έχει μία από τις καλύτερες φωνές στο είδος του εκεί έξω. Αγνοήθηκε ακατανόητα από τα Grammys, καθώς αποτελεί ένα από τα καλύτερα άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Grammys μπορεί να μην είναι φίλε Weeknd, όμως κέρδισες μία θέση στην καρδιά των συντακτών του Breakroom.


Αν έπρεπε να ακούσω ένα κομμάτι;


King Gizzard And The Lizard Wizard - K.G.

Ψηφίστηκε από: Νίκο Παπανικολάου, Βικτώρια Χαραλάμπους, Γιώργο Φακαλή, Διαμαντή Λουδάρο, Νικόλα Αραχωβίτη


Λίγα λόγια και καλά: Οι King Gizzard αποτελούν μεγάλη αγάπη και είναι οι μόνοι που έβαλαν δύο άλμπουμ στην τελική μας λίστα. Ωραίοι ρυθμοί, ένταση, χάος, η πιο ανορθόδοξη μπάντα κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ στην πιο ανορθόδοξη χρονιά. Δίκαιο.


Αν έπρεπε να ακούσω ένα κομμάτι;


Gorillaz - Song Machine: Season One - Strange Timez

Ψηφίστηκε από: Δημήτρη Φαληρεα, Βικτώρια Χαραλάμπους, Γιώργο Φακαλή, Διαμαντή Λουδάρο, Νικόλα Αραχωβίτη


Λίγα λόγια και καλά: Έκαναν ένα πολύ ενδιαφέρον project με την κυκλοφορία singles, τα οποία μάζεψαν σε ένα άλμπουμ. Πέρασε λίγο πιο υπόγεια απ' όσο θα περίμενε κανείς, ίσως δίκαια, ίσως άδικα. Ωστόσο, ένα άλμπουμ που δίκαια έχει τη θέση του στη λίστα αυτή.


Αν έπρεπε να ακούσω ένα κομμάτι;


Run The Jewels - RTJ4

Ψηφίστηκε από: Νίκο Παπανικολάου, Δημήτρη Φαληρέα, Γιώργο Φακαλή, Διαμαντή Λουδάρο


Λίγα λόγια και καλά: Κατά πολλούς το άλμπουμ της χρονιάς και όχι άδικα. Αστυνομική βία, αναταραχές, πανδημία, ένας πλανήτης που βράζει και οι Run The Jewels που κυκλοφορούν νέο άλμπουμ για να έχουν soundtrack όσο βλέπουμε τον κόσμο να καταρρέει.


Αν έπρεπε να ακούσω ένα κομμάτι;


Protomartyr - Ultimate Success Today

Ψηφίστηκε από: Νίκο Παπανικολάου, Δημήτρη Φαληρέα, Γιώργο Φακαλή, Διαμαντή Λουδάρο


Λίγα λόγια και καλά: Από τα πιο αναμενόμενα άλμπουμ της χρονιάς και δεν απογοήτευσε. Γενικότερα φέτος, οι σκληροί ήχοι πούλησαν πολύ. Ήταν μία χρονιά που το τράβηξε. Οι Protomartyr δεν μας χάλασαν χατίρι, και μας έδωσαν ένα άλμπουμ που θα το συζητάμε για καιρό.


Αν έπρεπε να ακούσω ένα κομμάτι;


Jessie Ware - What's Your Pleasure?

Ψηφίστηκε από: Νίκο Παπανικολάου, Δημήτρη Φαληρέα, Βικτώρια Χαραλάμπους, Νικόλα Αραχωβίτη


Λίγα λόγια και καλά: Η Jessie Ware έχει μία από τις σπουδαιότερες φωνές, και καταφέρνει να κάνει μία συνεπή καριέρα, με καλούς δίσκους, οι οποίοι συνήθως δεν παίρνουν την αναγνωρισιμότητα που τους αξίζει. Αυτή τη φορά όμως, πήρε αυτό που της αξίζει και απόλυτα δίκαια. Ένα από τα καλύτερα άλμπουμ