• Νίκος Παπανικολάου

Πως θα ήταν τα εξώφυλλα κλασικών άλμπουμ στην εποχή του social distancing;


Οι μέρες που ζούμε είναι αναμφισβήτητα πρωτόγνωρες. Χιλιάδες νεκροί παγκοσμίως, ολοένα αυξανόμενα κρούσματα και ένας αόρατος εχθρός που ουδείς ξέρει πως να αντιμετωπίσει. Οι κυβερνήσεις σε όλες τις χώρες συστήνουν στον πληθυσμό να μείνει στο σπίτι, να απέχει κοινωνικά και όταν χρειαστεί να βρεθει εκτός σπιτιού να κρατά ασφαλείς αποστάσεις από τους υπόλοιπους - το λεγόμενο social distancing. Παίρνοντας ως δεδομένο πως αυτή η περίοδος θα αλλάξει τις ζωές μας σε κάθε έκφανση τους, ακόμη και στη μουσική.


Γράφει ο Νίκος Παπανικολάου


Πως θα ήταν τα πράγματα αν ο Κορωνοϊός είχε εμφανιστεί κάποιες δεκαετίες νωρίτερα; Χειρότερα ή καλύτερα κανείς δεν ξέρει. Ξέρουμε όμως πως θα ήταν τα εξώφυλλα κάποιων κλασικών άλμπουμ αν υπάκουγαν στο social distancing της εποχής. Πως γίνεται αυτό; Θα δείτε παρακάτω.


Δύο δημιουργοί του creative agency Activista, οι Paco Conde και Beto Fernandez, έβαλαν τους Queen, τους U2, τους Beatles, τους Fleetwood Mac, τους Beach Boys, τους Kiss, τους Clash και πολλούς ακόμη να πάρουν τις αποστάσεις τους για το καλό όλων μας.


U2 - The Joshua Tree (1987)


Blondie - Blondie (1976)


Queen - Queen II (1974)


AC/DC - Highway To Hell (1979)


Fugees - The Score (1996)


The Beatles - Abbey Road (1969)


Ramones - Anthology (1999)


Kiss - Destroyer (1976)


Simon & Garfunkel - Bookends (1968)


Fleetwood Mac - Rumours (1977)


RUN DMC - The Essential (2012)


The Clash - Combat Rock (1982)


The Beach Boys - Surfer Girl (1963)


The B-52's - Wild Planet (1980)


The Pet Shop Boys - Actually (1987)