Ο Danny Boyle σκηνοθετεί σειρά για τους Sex Pistols


Μία νέα σειρά γύρω από τους Sex Pistols και τον κιθαρίστα τους, Steve Jones, θα σκηνοθετήσει ο Danny Boyle. Η σειρά θα έχει τίτλο Pistol και θα είναι βασισμένη στο βιβλίο Lonely Boy: Tales From A Sex Pistol, το οποίο είναι τα απομνημονεύματα του Jones, και κυκλοφόρησε το 2018.


Στη σειρά, η οποία θα προβληθεί μέσω του FX, θα πρωταγωνιστούν οι Maisie Williams, Toby Wallace, Anson Boon, Louis Partridge, Dylan Llewellyn, Sydney Chandler, Emma Appleton, Jacob Slater και Fabien Frankel. H σειρά θα περιλαμβάνει έξι επεισόδια και "θα κινείται από το Δυτικό Λονδίνο, στο sex shop των Vivienne Westwood και Μalcolm McLaren, στη διεθνή λογοκρισία που δημιουργήθηκε με την κυκλοφορία του Never Mind The Bollocks, το οποίο έπειτα θεωρήθηκε ένα από τα πιο επιδραστικά άλμπουμ όλων των εποχών".


Ο Danny Boyle, ο οποίος εκτός από σκηνοθέτης θα είναι και παραγωγός, περιέγραψε την επιρροή των Pistols ως "τη στιγμή που η βρετανική κοινωνία και κουλτούρα άλλαξαν για πάντα".


"Σκέψου να μπαίνεις στον κόσμο του The Crown ή του Dowton Abbey μαζί με τους φίλους σου, και να ουρλιάζεις τα τραγούδια και την οργή σου που αυτά αντιπροσωπεύουν. Είναι το σημείο ανάφλεξης για τη βρετανική κουλτούρα του δρόμου, όπου απλοί νέοι άνθρωποι είχαν τη σκηνή και να ξεσπάνε την οργή τους και τη μόδα, και όλοι έπρεπε να βλέπουν και να ακούνε. Και όλοι τους φοβόντουσαν ή τους ακολουθούσαν. Τους Sex Pistols," πρόσθεσε ο Boyle.


To Pistol, το οποίο δημιουργήθηκε από τον Craig Pearce (The Great Gatsby) και γράφτηκε από τους Pearce and Frank Cottrell-Boyce (24 Hour Party People), θα ξεκινήσει τα γυρίσματα στις 7 Μαρτίου, αν και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία πρεμιέρας της σειράς.