Οι Foals επέστρεψαν με νέο επεισόδιο των CCTV Sessions


Με ένα νέο επεισόδιο των περιβόητων CCTV Sessions επέστρεψαν οι Foals, μία συνήθεια που κρατάνε από την κυκλοφορία του Holy Fire, το 2013. Κατά τη διάρκεια αυτών, οι Foals παίζουν κομμάτια από το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους, αλλά σε πιο pared-back εκδοχές.


Η μπάντα, λοιπόν, μαζεύτηκε ξανά για να παίξει τέσσερα κομμάτια από τα δύο τελευταία τους άλμπουμ Everything Not Save Will Be Lost: Part One και Part Two. Τα κομμάτια που επέλεξαν είναι τα 'Sunday', 'Dreaming Of', 'Neptune', και 'Exits'. Παράλληλα, ο Yannis Philippakis αποκάλυψε πως η μπάντα έχει ήδη ξεκινήσει να δουλεύει πάνω σε ένα νέο άλμπουμ, ωστόσο είναι ακόμη σε πολύ αρχικά στάδια.


"Είχε πλάκα γιατί δε μπορέσεαμε ποτέ να παίξουμε κομμάτια όπως το 'Neptune' με αυτό τον τρόπο, όπως και κάποια άλλα από το Part Two. Νιώσαμε καλά που το κάναμε και έπρεπε να γίνει γιατί το Part Two έχει κυκλοφορήσει εδώ και έναν χρόνο πλέον. Μας αρέσει να το κάνουμε αυτό γιατί είναι σα να ακούς τα τραγούδια χωρίς παραγωγή και να βλέπεις τη μπάντα σε ένα περίεργο παράλληλο σύμπαν. Είναι ωραίο το πόσο σκονισμένα ακούγονται κάποια κομμάτια όταν αναποδογυρίσουμε την αισθητική τους στο κεφάλι μας. Οι άνθρωποι συνδέονται με αυτά. Υπάρχει επίσης κάτι στο γεγονός πως μαγνητοσκοπούνται από CCTV cameras. Ξεχνούμε πως οι κάμερες μας παίρνουν και αυτό κάνει την όλη διαδικασία πιο ωμή," είπε σχετικά με τα sessions o Philippakis.


Μιλώντας για το νέο υλικό της μπάντας, ο ίδιος είπε πως "δεν έχει φτάσει ακόμη την κατάλληλη θερμοκρασία, αλλά όλα τα υλικά βρίσκονται στην κουζίνα". Επισήμανε πως οι Foals θα ηχογραφήσουν ένα άλμπουμ φέτος, αλλά ουδείς ξέρει πότε αυτό θα είναι έτοιμο καθώς ακόμη βρίσκονται στα αρχικά στάδια.