Νεκρός στα 50 του ο θρυλικός ράπερ DMX


Σε ηλικία 50 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός ράπερ DMX, κατά κόσμον Earl Simons, έπειτα από ανακοπή καρδιάς, την οποία υπέστη στις 3 Απριλίου.


Η ανακοπή προήλθε έπειτα από υπερβολική δόση ναρκωτικών και έκτοτε νοσηλευόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσω μίας ανακοίνωσης την οποία εξέδωσε η οικογένεια. Ο DMX γεννήθηκε στο Mount Vernon της Νέας Υόρκης το 1970, και ξεκίνησε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του '90. Θα κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ, It's Dark And Hell Is Hot, το 1998 και το οποίο θα πουλήσει περισσότερα από 250.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του. Την αμέσως επόμενη χρονιά θα κυκλοφορήσει το ...And Then There Was X, το οποίο αποτέλεσε και το εμπορικότερο άλμπουμ του.


Θα γίνει ένας από τους πιο επιδραστικούς ράπερ, ενώ θα γίνει ο πρώτος ράπερ που θα δει δύο άλμπουμ του να φτάνουν την πρώτη θέση των αμερικάνικων charts μέσα σε μία χρονιά. Παράλληλα, έκανε και μερικές κινηματογραφικές εμφανίσεις, ανάμεσα στις οποίες στις ταινίες Romeo Must Die, Cradle 2 The Grave, και Exit Wounds.