Νέο ντοκιμαντέρ για την Amy Winehouse έρχεται στο BBC


Ένα νέο ντοκιμαντέρ για την Amy Winehouse ετοιμάζεται να κάνει την πρεμιέρα του στο BBC Two, για να σηματοδοτήσει τα δέκα χρόνια από το θάνατο της.


Το ντοκιμαντέρ έχει τίτλο Amy Winehouse: 10 Years On και θα εξερευνήσει την διάσημη μουσικό μέσα από ανθρώπους που την ήξεραν καλύτερα απ' όλους. Στόχος του ντοκιμαντέρ - σύμφωνα με το δελτίο τύπου - είναι να "υπάρξει φως σε μέρη της ζωή της, για τα οποία δεν έχει ακούσει κανείς". Το φιλμ θα είναι κυρίως από την πλευρά της μητέρας της Winehouse, Janis, η οποία "συχνά διαφέρει από την αφήγηση που είχαμε ακούσει πριν".


H Janis, το 2003, διαγνώστηκε με πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας και ήθελε να δημιουργήσει αυτό ντοκιμαντέρ "πριν η αρρώστια αυτή της στερήσει τις αναμνήσεις της από την Amy". Μάλιστα, το 2014, κυκλοφόρησε και ένα βιβλίο με τίτλο Loving Amy: A Mother’s Story.


"Δε νιώθω πως ο κόσμος ήξερε την πραγματική Amy, αυτή την οποία μεγάλωσα, και ανυπομονώ να καταλάβει ο κόσμος τις ρίζες της και να μπει βαθιά μέσα στην πραγματική Amy," είπε σχετικά η μητέρα της.


Το 2015, ο σκηνοθέτης Asif Kapadia κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, για την ταινία Amy. Η οικογένεια της μουσικού, ωστόσο, πήρε αποστάσεις από το ντοκιμαντέρ, χαρακτηρίζοντας το ως "μία χαμένη ευκαιρία για να γιορτάσουμε τη ζωή και το ταλέντο της" ενώ έκανε λόγο για "παραπλανητικά και αναληθή στοιχεία" που περιλαμβάνονται σε αυτό.