Νέο βίντεο από τους 1000mods


Το νέο τους βίντεο, για το κομμάτι 'Warped', αποκάλυψαν οι 1000mods. Το κομμάτι περιλαμβάνεται στο τελευταίο τους άλμπουμ, Youth Of Dissent, που κυκλοφόρησε στις 24 Απριλίου. Ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση της παραγωγής του δίσκου, έρχεται να σηματοδοτήσει μια ιδιαίτερη "επέτειο" δημιουργικής απομόνωσης σε ένα δυστοπικό πια περιβάλλον, που μόνο η μουσική φαίνεται να μπορεί να σώσει τον κόσμο!

Θυμίζουμε πως την παραγωγή του άλμπουμ επιμελήθηκε ο θρύλος Matt Bayles, γνωστός από τις δουλειές του με τους Isis, Mastodon, Soundgarden, Pearl Jam και Botch, ενώ οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν στα Litho Studios (ιδιοκτησίας του θρύλου Stone Gossard, ιδρυτικού μέλους των Pearl Jam, Temple Οf Τhe Dog, Mother Love Bone και Green River) και London Bridge Studios (εκεί που ηχογραφήθηκαν το Ten των Pearl Jam, μεγάλο μέρος της δισκογραφίας των Alice Ιn Chains και το θρυλικό ντεμπούτο των Soundgarden, μεταξύ πολλών άλλων).

Οι σκηνοθέτες Τάσος Γκολέτσος και Γιώργος Αργυρόπουλος, περνώντας μαζί με το συγκρότημα αρκετές ώρες στο στούντιο των 1000mods, το οποίο είναι κι ο βασικός πρωταγωνιστής του βίντεο, δηλώνουν: “Η απομόνωση εντός των τεσσάρων τειχών του στούντιο, για τη δημιουργία του τελευταίου τους album, είχε ως συνέχειά της το lockdown, τον περιορισμό των μετακινήσεων και την απαγόρευση των συναυλιών, δια νόμου. Μαζί με τους 1000mods προσπαθήσαμε να αποδώσουμε αυτή την αλλόκοτη αίσθηση που είχαν στο κεφάλι τους, βιώνοντας μια στρεβλή πραγματικότητα, αντικατοπτρίζοντας όσα ζούσαν τα παιδιά για 12 μήνες σχεδόν. Ήταν το ψυχογράφημα μιας χρονιάς, λοιπόν σε ένα κλιπ!

Με κοινές αναφορές τα '90s (γυρισμένο με mini DV κάμερα σε multi forma), την παράνοια των horror movies με κοινωνικές προεκτάσεις και τις πρωτοφανείς συνθήκες εγκλεισμού, το 'Warped' έρχεται την κατάλληλη στιγμή για να δυναμώσουμε την ένδειξη volume στα ηχεία μας.

Ακολουθεί η σχετική δήλωση του συγκροτήματος:

Μπορεί ο χώρος και ο χρόνος όπως γνωρίζουμε να διαστέλλεται (warped time and space), αλλά δεν θα τους αφήσουμε να διαστρεβλώνουν (warped) την ιστορία και τα γεγονότα για την ανάγκη του ανθρώπου για πραγματική ελευθερία χωρίς αφέντες και εξουσιαστές, να μην αφήσουμε άλλο να μας παραμορφώνουν (warped) τις ζωές μας.