Νέο άλμπουμ από τους Echo Tides


Οι Echo Tides επιστρέφουν με νέο άλμπουμ, το οποίο έχει τίτλο Jokes Ate Themselves. To άλμπουμ - το οποίο θα έχει χορευτικές διαθέσεις - κυκλοφορεί στις 6 Νοεμβρίου, ενάμιση χρόνο μετά το ντεμπούτο τους.


Μιας και η μπάντα ήταν ήδη διασκορπισμένη σε Αθήνα, Κατερίνη, και Λονδίνο οι εργασίες για τη δημιουργία του επηρεάστηκαν ελάχιστα από lockdown και περιοριστικά μέτρα. Τηλέφωνα, mail, κι ένα χαοτικό group chat συντήρησαν την ροή συνθετικών ιδεών, ηχογραφήσεων, και μίξεων ανάμεσα στα μέλη του group: Καλλιόπη Μητρόπουλου (φωνή), Γιώργος Λυγουριώτης (drums), Γιάννης Αναγνωστόπουλος (μπάσο, keyboards), Παναγιώτης Πανταζής (synthesizers, programming).


Από τη synth pop του 'Αnniversary' και του 'The Blade', στο post punk του 'Αpathy Twenty Twenty' και το συμφωνικό outro του 'Crush', στα 12 κομμάτια του Jokes Ate Themselves τα synthesizers και το μπάσο αναλαμβάνουν εναλλάξ το μελωδικό φορτίο, φυσικά τύμπανα και drum machines δημιουργούν ένα πυκνό ιστό, όσο τα φωνητικά αναλαμβάνουν πτήσεις πάνω από τα σύννεφα. Στο 'Medieval' συμμετέχει ο Jef Maarawi σε ρόλο-έκπληξη, ενώ το άλμπουμ κλείνει με το 'All The People I Know' όπου στα τελευταία δύο λεπτά του μένει στην άκρη ο αγγλικός στίχος, ως προπομπός του τρίτου, ελληνόφωνου άλμπουμ.


To Jokes Ate Themselves θα κυκλοφορήσει ψηφιακά σε όλες τις πλατφόρμες streaming και σε φυσική μορφή στο echotides.bandcamp.com σε κασετίνα που περιέχει τα δύο πρώτα άλμπουμ του group σε CD, booklet 32 σελίδων και κονκάρδα. Το merchandise που συνοδεύει το άλμπουμ αποτελείται από λευκά, κίτρινα και ροζ t-shirts με μεταξοτυπία δύο χρωμάτων καθώς και φανέλα μπάσκετ Echo Tides (περιορισμένη έκδοση 25 κομματιών).