Νέο άλμπουμ από τους black midi


Την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ, ανακοίνωσαν οι black midi. Το άλμπουμ θα έχει τίτλο Cavalcade θα κυκλοφορήσει στις 28 Μαΐου από την Rough Trade. Παράλληλα, αποκάλυψαν το βίντεο για το lead single, 'John L.'.


Το Cavalcade είναι μια συνέχεια του προηγούμενου άλμπουμ τους, Schlagenheim που κυκλοφόρησε το 2019 και έλαβε εγκωμιαστικές κριτικές. Οι κλίμακες ανεβαίνουν ακόμα ψηλότερα και μέσα από μια πληθώρα μουσικών ειδών και επιρροών θέτουν τον πήχη, που οι ίδιοι έχουν βάλει, ακόμα ψηλότερα. Οι black midi αντιμετωπίζουν το Cavalcade ως μια σειρά χαρακτήρων “larger than life”, όπως αναφέρουν. Από έναν αρχηγό αίρεσης, σε ένα αρχαίο πτώμα που βρέθηκε σε ένα ορυχείο διαμαντιών, μέχρι την θρυλική Marlene Dietrich.


"Όταν ακούτε το άλμπουμ, μπορείτε να φανταστείτε ότι όλοι οι χαρακτήρες σχηματίζουν ένα είδος ιππικού. Ο καθένας λέει την ιστορία του και καθώς κάθε κομμάτι τελειώνει, σας προσπερνά, και έρχεται το επόμενο στη σειρά," σχολιάζει ο Cameron Picton, frontman της μπάντας.


Το 'John L' έχει έναν καθηλωτικό ήχο που εμπνέεται από την εποχή του άλμπουμ των King Crimson, 'Discipline', γεμίζει από την ενέργεια που προκαλεί το βιολί του Jerskin Fendrix και αποτελεί μια μαύρη κωμωδία για το τι συμβαίνει στους αρχηγούς αιρέσεων όταν τους ακολουθούν οι οπαδοί τους. Το εξίσου καθηλωτικό βίντεο σκηνοθετήθηκε από τη χορογράφο Nina McNeely, γνωστή για τη δουλειά της στο 'Sledgehammer' της Rihanna και το 'Climax' του Gaspar Noe.

Cavalcade Tracklist

1. John L

2. Marlene Dietrich

3. Chondromalcia Patella

4. Slow

5. Diamond Stuff

6. Dethroned

7. Hogwash and Balderdash

8. Ascending Forth