Κατηγορείται για κακοποίηση γυναικών ο Marilyn Manson


Η Evan Rachel Wood και άλλες γυναίκες κατηγορούν τον Marilyn Manson για grooming (η διαδικασία προετοιμασίας συνάντησης ενός παιδόφιλου προς ένα παιδί, ιδίως μέσα από το ίντερνετ, με την πρόθεση να προχωρήσει σε σεξουαλική κακοποίηση), κακοποίηση αλλά και χειραγώγηση.


Στο παρελθόν, η Wood είχε καταθέσει για μία κακοποιητική σχέση που είχε για χρόνια, με έναν άντρα που γνώρισε όταν ήταν έφηβη. Αν και δεν είχε αποκαλύψει το όνομα του άντρα αυτού, η Wood έδωσε μία παρόμοια κατάθεση τον Φεβρουάριο του 2018. Ο Manson και η Wood αρραβωνιάστηκαν τον Ιανουάριο του 2010, ενώ η σχέση τους είχε ξεκινήσει τρία χρόνια νωρίτερα, και χώρισαν τον Αύγουστο του 2010.


Η ίδια προχώρησε στην αποκάλυψη πως ο άντρας που την κακοποιούσε ήταν ο Marilyn Manson μέσω ενός post της στο Instagram.


"Άρχισε το grooming όταν ήμουν έφηβη και με κακοποιούσε τρομακτικά για χρόνια. Μου έκανε πλύση εγκεφάλου και με χειραγωγούσε στην υποταγή. Κουράστηκαν να ζω στο φόβο των αντίποινων, της συκοφαντίας και τους εκβιασμού. Είμαι εδώ για να αποκαλύψω αυτόν τον επικίνδυνο άνθρωπο και να προειδοποιήσω όλους με τους οποίους συνεργάζεται, πριν καταστρέψει κι άλλες ζωές. Στέκομαι στο πλευρό των θυμάτων που πλέον δε θα μένουν σιωπηλά," ανέφερε χαρακτηριστικά το post.


Έπειτα από το post της Wood, τουλάχιστον άλλες πέντε γυναίκες επιβεβαίωσαν πως έχουν δεχθεί αντίστοιχες συμπεριφορές από τον Manson. O ίδιος, με ανακοίνωση του, αντικρούει τα λεγόμενα της Wood, κάνοντας λόγο για "διαστρέβλωση της αλήθειας". Στη σκιά των αποκαλύψεων, η δισκογραφική εταιρεία του Manson, Loma Vista, διέκοψε το συμβόλαιο που είχε μαζί του, ενώ αντίστοιχα δε θα εμφανιστεί στα American Gods και Creepshow μετά από απόφαση των παραγωγών.