Η Young Turks αλλάζει το όνομα της λόγω της Γενοκτονίας των Αρμενίων


Στη διόρθωση ενός λάθους χρόνων προχώρησε η Young Turks, η οποία αλλάζει το όνομα της σε Young, λόγω της Γενοκτονίας των Αρμενίων.


Η μετονομασία ήρθε όταν ο ιδρυτής του label, Caius Pawson, συνειδητοποίησε πως το όνομα της δισκογραφικής έχει ιστορικές συνδέσεις καθώς Young Turks είναι το όνομα του γκρουπ που πραγματοποίησε τη Γενοκτονία των Αρμενίων, το 1915. Ο Pawson δήλωσε πως το όνομα του label προέκυψε από το ομώνυμο κομμάτι του Rod Stewart, το 2005, με την αλλαγή να γίνεται για τη διόρθωση ενός ιστορικού λάθους.


"Από σήμερα, η Young Turks θα γίνει Young. Η αλλαγή έρχεται μετά από μία μακρά περίοδο περισυλλογής και ήθελα να εξηγήσω την καταγωγή του ονόματος Young Turks και τους λόγους αυτής της αλλαγής. Αρχικά ονομαστήκαμε Young Turks μετά από το ομώνυμο κομμάτι του Rod Stewart. Όταν πρωτοάκουσα το κομμάτι, έψαξα για μία βδομάδα στο ίντερνετ, το 2005, για να δω τι ήταν και να καταλάβω το νόημα του. Το όνομα με ιντρίγκαρε, καθώς προωθούσε την αλληλεγγύη των νέων. Για το 2005, ήταν μία εξαιρετική σούμα όσων ήμασταν: Έφηβοι, που θέλαμε και περιμέναμε να κάνουμε κάτι, οτιδήποτε. Ωστόσο, δε γνωρίζαμε τη βαθύτερη ιστορία του όρου και, συγκεκριμένα, πως οι Young Turks ήταν ένα γκρουπ που πραγματοποίησε τη Γενοκτονία των Αρμενίων από το 1915 και έπειτα. Μετά από συνεχείς συζητήσεις και μηνύματα που μας βοήθησαν να βελτιώσουμε τη γνώση μας γύρω από το θέμα, καταλήξαμε πως το όνομα είναι μία πηγή πόνου για τους ανθρώπους. Αγαπούσαμε το όνομα και όσα αυτό σήμαινε για εμάς, αλλά θα έπρεπε να έχουμε ακούσει πιο προσεκτικά τις άλλες φωνές και να έχουμε δράσει πιο έγκαιρα. Πάντα προσπαθούσαμε να επηρρεάσουμε θετικές αλλαγές και πλέον γνωρίζοντας, είναι μόνο σωστό να αλλάξουμε το όνομα μας," είπε σε ανακοίνωση του ο Pawson.

Το νέο λογότυπο του label