Η BMG Records έδιωξε τον Morrissey από το ρόστερ της


Ξανά χωρίς δισκογραφική εταιρεία ο Morrissey, καθώς η BMG Records έλυσε το συμβόλαιο της με τον πρώην frontman των Smiths.


Η είδηση έγινε γνωστή μέσω ανακοίνωσης που ανέβηκε στην ιστοσελίδα Morrissey Central και η οποία ανέφερε πως όλα "τα μελλοντικά projects, κυκλοφορίες αλλά και επανακυκλοφορίες μεταξύ Morrissey και BMG, ακυρώνονται".


"Η BMG Records έδιωξε τον Morrissey. Έπειτα από την κυκλοφορία του I Am Not A Dog On A Chain, το οποίο κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2020, η BMG προσέλαβε νέο εκτελεστικό διευθυντή, ο οποίος δε θέλει άλλο άλμπουμ από τον Morrissey. Αντιθέτως, ο ο νέο εκτελεστικός διευθυντής ανακοίνωσε νέα πλάνα για διαφορετικότητα μέσα στο ρόστερ των καλλιτεχνών της BMG, και έτσι όλα τα μελλοντικά projects, κυκλοφορίες αλλά και επανακυκλοφορίες μεταξύ Morrissey και BMG, ακυρώνονται"


Απαντώντας στα νέα, ο Morrissey δήλωσε πως "αυτά τα νέα έρχονται σε συνέχεια του τρόμου του 2020", ενώ προσέθεσε πως "θα έπρεπε να είμαστε τρελοί να περιμένουμε κάτι θετικό".


"Τα τρία μου άλμπουμ με την BMG ήταν τα καλύτερα της καριέρας μου, και θα τα υπερασπίζομαι μέχρι θανάτου. Το να τα ηχογραφώ ήταν μία βασική περίοδος στη ζωή μου, και ευχαριστώ την προηγούμενη ομάδα της BMG και οποιονδήποτε αναμίχθηκε με αυτό. Είναι ακόμη σημαντικό για μένα να γράφω τη μουσική μου με τους όρους μου, και δε θα ήθελα να βρίσκομαι σε ένα label που υπαγορεύει τόσο συγκεκριμένα πως οι καλλιτέχνες πρέπει να συμπεριφέρονται, ειδικά όταν η λέξη ταλέντο δεν αναφέρεται ποτέ".