Η Apple Music θα πληρώνει διπλάσια κάθε stream συγκριτικά με το Spotify


Η Apple Music, μέσω επιστολής της, ανακοίνωσε πως θα πληρώνει διπλάσια κάθε stream συγκριτικά με το Spotify.


Σύμφωνα με τα νούμερα, το Spotify πληρώνει 0.00437 δολάρια ανά stream, ενώ η Apple Music πληρώνει 0.00735 δολάρια ανά stream. Στην επιστολή, η οποία στάλθηκε στα labels και τους καλλιτέχνες, ανακοίνωσε πως η Apple Music θα πληρώνει πλέον ένα σεντ ανά stream κατά μέσο όρο. Ωστόσο, σημειώνει πως αυτό μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα με τα συνδρομητικά προγράμματα αλλά και τη χώρα στην οποία βρίσκεται ο κάθε ακροατής που κάνει streaming.


"Όσο η κουβέντα σχετικά με τα streaming royalties συνεχίζεται, πιστεύουμε πως είναι σημαντικό να μοιραστούμε τις αξίες μας. Πιστέυουμε στο να πληρώνουμε κάθε καλλιτέχνη το ίδιο, πως κάθε stream έχει αξία, και πως οι δημιουργοί δεν πρέπει να πληρώνουν ποτέ," ανέφερε η επιστολή. Επιπλόν αναφέρεται πως το 52% των εσόδων από τις συνδρομές πληρώνεται στις δισκογραφικές.


Η Apple Music υπολογίζεται πως έχει 72 εκατομμύρια συνδρομητές, με το Spotify να έχει 155 εκατομμύρια συνδρομητές. Μάλιστα, το Spotify δημιούργησε μία πλατφόρμα, με το όνομα Loud & Clear, η οποία εξηγεί με διαφάνεια πως η πλατφόρμα πληρώνει τους καλλιτέχνες. Ωστόσο, οι καλλιτέχνες έχουν ασκήσει κριτική στην πλατφόρμα, λέγοντας πως το Spotify δεν εξηγεί βασικά θέματα που προκύπτουν.