Επέστρεψαν με δύο νέα κομμάτια οι System Of A DownΈπειτα από 15 χρόνια απουσίας, οι System Of A Down επέστρεψαν με δύο νέα κομμάτια, με τίτλους 'Protect The Land' και 'Genocidal Humanoidz' αντίστοιχα. Αμφότερα τα κομμάτια είναι διαθέσιμα προς download στη σελίδα της μπάντας στο Bandcamp.


Η μπάντα - τα μέλη της οποία έχουν ρίζες από την Αρμενία - ηχογράφησε τα δύο κομμάτια προκειμένου να στρέψουν την προσοχή του κόσμου σε "έναν τρομερό και σοβαρό πόλεμο που διαπράττεται στις πολιτιστικές πατρίδες τους". Σε μία μακροσκελή ανακοίνωση, η οποία συνοδεύει τα κομμάτια, οι System Of A Down αναλύουν λεπτομερώς τη σύγκρουση που συμβαίνει μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μια αμφισβητούμενη περιοχή με μεγάλο εθνο-αρμενικό πληθυσμό που οι Αρμένιοι αναφέρονται ως Artsakh.


Ένας προηγούμενος πόλεμος μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή έληξε με εκεχειρία το 1994. Ενώ αναγνωρίστηκε διεθνώς ως τμήμα του Αζερμπαϊτζάν, έκτοτε κυβερνήθηκε κυρίως από την Αρμενία, διατηρώντας τον έλεγχο και διατηρώντας την ανεξαρτησία τους μέχρι σήμερα.

Τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, ξέσπασε πόλεμος στην περιοχή μετά από επιθέσεις του Αζερμπαϊτζάν, με την υποστήριξη της Τουρκίας. Η μπάντα αναφέρει ότι τα καθεστώτα Aliyev και Erdogan στο Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία "διαπράττουν γενοκτονικές πράξεις με ατιμωρησία" στην περιοχή, σε μια εποχή που η πανδημία, οι Αμερικάνικες εκλογές και οι αναταραχές αποσπούν τον υπόλοιπο κόσμο.


"Τον τελευταίο μήνα, πολίτες νέοι και ηλικιωμένοι παραμένουν άγρυπνοι μέρα και νύχτα από τους ήχους των επιθέσεων με ρουκέτες, τις βόμβες, τους πυραύλους, τα drones και τις τρομοκρατικές επιθέσεις," αναφέρει η ανακοίνωση.


"Έπρεπε να προστατευτούν σε πρόχειρα καταφύγια, προσπαθώντας να αποφύγουν τις βόμβες διασποράς που βρέθηκαν στους δρόμους και τα σπίτια τους, τα νοσοκομεία και τους χώρους λατρείας. Τους έκαψαν τα δάση τους και τα άγρια ζώα χρησιμοποιώντας λευκό φωσφόρο, ένα άλλο απαγορευμένο όπλο".


"Υπάρχει άμεση ανάγκη για τους πολίτες παγκοσμίως να παροτρύνουν τις αντίστοιχες κυβερνήσεις τους να μην καταδικάσουν απλά τις ενέργειες αυτών των διεφθαρμένων δικτατόρων, αλλά και να επιμείνουν στους παγκόσμιους ηγέτες να ενεργήσουν επειγόντως για να φέρουν ειρήνη στην περιοχή και να αναγνωρίσουν δικαίως το Artsakh ως ανεξάρτητο έθνος".


Τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τα downloads των κομματιών θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή βοήθειας και βασικών προμηθειών σε όσους επηρεάζονται από τον συνεχιζόμενο πόλεμο, με τη δωρεά της μπάντας στο Armenia Fund, έναν οργανισμό με έδρα τις Η.Π.Α. που παρέχει βοήθεια σε αυτούς που έχουν ανάγκη στο Artsakh και την Αρμενία.