"Δύο με τρία άλμπουμ" έχουν γράψει οι Arcade Fire


Όταν είχε ξεκινήσει η καραντίνα παγκοσμίως - πίσω στο Μάρτιο - ο Win Butler είχε δηλώσει πως η πανδημία θα φρενάρει τις ηχογραφήσεις του νέου άλμπουμ των Arcade Fire. Ο frontman της μπάντας είχε δηλώσει πως θα αφοσιωθεί στο γράψιμο και φαίνεται πως οι κόποι του έπιασαν τόπο, καθώς έχει υλικό όχι για ένα, ούτε για δύο, αλλά ακόμη και για τρία νέα άλμπουμ.


Σε συνέντευξη του στο podcast του Rick Rubin, o Butler δήλωσε πως η καθυστέρηση στην ηχογράφηση του επόμενου άλμπουμ τους, μπορεί να αποδειχθεί τυχερή για αυτούς που θέλουν να ακούνε συνέχεια κάτι νέο από τη μπάντα. Ο ίδιος εξήγησε πως συνήθως παίρνει έναν χρόνο για να γράψουν ένα άλμπουμ, πριν μπουν στο στούντιο να το ηχογραφήσουν. Μετά το τέλος της περιοδείας τους για το Everything Now, το 2018, έπιασαν κατευθείαν δουλειά για να δημιουργήσουν το διάδοχο του - ωστόσο η πανδημία τους πρόλαβε.


"Θα ήμασταν έτοιμοι με το νέο άλμπουμ νομίζω (αν δεν υπήρχε η πανδημία). Αντ' αυτού γράψαμε δύο ή τρία άλμπουμ. Δε θυμάμαι να υπάρχει κάποια άλλη περίοδος που να έγραψα περισσότερο. Νιώθω σα να είμαι 18 ξανά, όταν καθόμουν στο πιάνο για πέντε μέρες στη σειρά και δούλευα πάνω σε μία μελωδία ή μία στροφή," είπε σχετικά ο Win Butler.


Η μπάντα ακόμη σκοπεύει να επιστρέψει στο στούντιο σύντομα, ωστόσο ο Butler παραδέχεται πως αυτό θα είναι ένας εφιάλτης για τα logistics της μπάντας. Όλα τα μέλη των Arcade Fire ζουν σε διαφορετικές χώρες στον κόσμο και το να συγκεντρωθούν όλοι στο ίδιο μέρος κατά τη διάρκεια μίας πανδημίας είναι πρόκληση. Ωστόσο, ελπίζουν να κάνουν κάποιες ηχογραφήσεις στο Τέξας "κατά τη διάρκεια των εκλογών", οπότε μάλλον η επιστροφή στο στούντιο είναι κοντά.


Στη συνέχεια της κουβέντας, Butler και Rubin αναφέρθηκαν στο πως ένα καλό στούντιο επηρεάζει τη μουσική, την κοινή τους αγάπη για τον Neil Young, αλλά και το ότι το 'My Body Is A Cage' είναι το αγαπημένο κομμάτι του Rick Rubin. Μάλιστα, η συνέντευξη συνέπεσε με την επέτειο από των δέκα χρόνων από την κυκλοφορία του The Suburbs, με τη συζήτηση να στρέφεται και εκεί φυσικά.