Δες το trailer του ντοκιμαντέρ για τον Frank Zappa


Δόθηκε στη δημοσιότητα το πρώτο trailer του ντοκιμαντέρ για τον θρυλικό Frank Zappa, το οποίο δημιουργήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας του.


Το ντοκιμαντέρ - το οποίο σκηνοθετεί ο Alex Winter - θα κυκλοφορήσει στις 27 Νοεμβρίου μέσω της Magnolia Films. Το ντοκιμαντέρ δουλευόταν για πολύ καιρό, και θα ρίξει φως στη ζωή και στην καριέρα του Zappa, ενώ θα περιλαμβάνονται και αρκετά ακυκλοφόρητα βίντεο από το σπίτι του, πλάνα από συναυλίες αλλά και αποσπάσματα από συνεντεύξεις του.


Το ντοκιμαντέρ επρόκειτο να κάνει πρεμιέρα στο SXSW Festival πριν από μερικούς μήνες, το οποίο αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας. Λίγο πριν την επερχόμενη πρεμιέρα του, ο Ahmet Zappa - γιος του Frank - μίλησε στο Rolling Stone και είπε πως "αυτό το φιλμ είναι με διαφορά μία έντονη και εις βάθος ματιά στην δημιουργική ζωή του Frank Zappa, την οποία διηγείται ο Frank με δικά του λόγια. Είναι απίστευτό αυτό που έχει καταφέρει ο Alex. Αυτό είναι το απόλυτο ντοκιμαντέρ για τον Frank Zappa".


To ντοκιμαντέρ χρηματοδοτήθηκε εξ' όλοκλήρου μέσω του Kickstarter, με το κοινό να καταφέρνει να μαζέψει 1.200.000 δολάρια μέσα σε ένα μήνα.