Δες το νέο μίνι ντοκιμαντέρ των Rage Against The Machine


Ένα νέο μίνι ντοκιμαντέρ - με τίτλο Killing In Thy Name - αποκάλυψαν οι Rage Against The Machine.


Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη διεθνή καλλιτεχνική κολεκτίβα, The Ummah Chroma, και ακολουθεί έναν καθηγητή ο οποίος διδάσκει μία τάξη μικρών παιδιών για την ιστορία της καταπίεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.


"Αυτό είναι ένα ντοκιμαντέρ με πραγματικά γεγονότα. Ο στόχος μας είναι αυτό να αποτελέσει μία έξοδο κινδύνου από το μυθιστόρημα που λέγεται λευκότητα και μία πηγή για ανακάλυψη. Να θυμάστε, τα παιδιά παρακολουθού πάντα," αναφέρει το η εισαγωγή του ντοκιμαντέρ.


"Η μητέρα μου είναι μία γυναίκα με ριζοσπαστική φωνή. Για τρεις δεκαετίες ήταν μία προοδευτική δασκάλα σε ένα συντηρητικό λύκειο, εμπνέοντας τους μαθητές να προκαλέσουν το σύστημα. Με τις λέξεις της και τις δράσεις της πάντα δίδασκε πως ο ρατσισμός δεν πρέπει ποτέ να αγνοείται και πρέπει πάντα να αντιμετωπίζεται," αναφέρει ο Tom Morello.


"Γράφοντας κομμάτια που έχουν κάτι να πουν για αυτά που συμβαίνουν πολιτικά και κοινωνικά δεν είναι επιλογή για εμάς. Είναι υποχρέωση. Θέλω να χρησιμοποιήσω τη μουσική ως όπλο και να αρχίσω να πυροβολώ τους χαζούς," συμπλήρωσε ο μπασίστας, Tim Commerford.


"H μουσική δε θα υπήρχε χωρίς την πολιτική. Όταν παίζουμε σε κάποια συναυλία, αν κάτι κάνει κλικι σε ένα παιδί στο κοινό, για να αρχίσει αυτή την αλλαγή, τη διαδικασία του να σκέφτονται για τον εαυτό τους, αυτός είναι ο πιο ισχυρός χρόνος που μπορούν να έχουν οι Rage Against The Machine ως μπάντα," επισημαίνει ο ντράμερ, Brad Wilk.