Αυλαία για το Piraeus 117 Academy


Christina Alossi

Έπειτα από πέντε χρόνια λειτουργίας - και εκατοντάδων συναυλιών - το Piraeus 117 Academy κλείνει οριστικά τις πόρτες του, ως αποτέλεσμα των συνεπειών που άφησε η πανδημία στον χώρο.


Η είδηση έγινε γνωστή μέσω ανακοίνωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία έκανε λόγο για έναν χώρο "ικανό να συναγωνιστεί αντίστοιχα venues του εξωτερικού", ενώ η απόφαση προήλθε έπειτα από "οικονομικές πιέσεις από το περιβάλλον της ιδιοκτησίας του χώρου", οι οποίες "οδήγησαν σε κλίμα αδιαλλαξίας καθιστώντας αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας του χώρου".


Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:


"Καληνύχτα... η αυλαία έπεσε.


Η αρχή όλων είναι το όραμα. Το φθινόπωρο του 2015, εν μέσω capital controls και δυσμενών οικονομικών συνθηκών, άνοιξε τις πόρτες του το Piraeus 117 Academy στην καρδιά της Αθήνας με στόχο να χαρίσει στο μουσικόφιλο κοινό αξεχαστες συναυλιακές εμπειρίες παρέα με αγαπημένους καλλιτέχνες. Η ομάδα πίσω από το φιλόδοξο εγχείρημα ξεκίνησε κυριολεκτικά από το μηδέν τη μεταμόρφωση του χώρου σε ένα μουσικό venue άρτιων τεχνικών προδιαγραφών ικανό να συναγωνιστεί αντίστοιχα venues του εξωτερικού.


Φτάνοντας στο 2020, κατέφθασε η εποχή του Covid-19 και της μεγαλύτερης οικονομικής αβεβαιότητας των τελευταίων δεκαετιών. Τα φώτα των συναυλιακών χώρων και club έσβησαν, οι πόρτες κλειδώθηκαν με αμφίβολο τον τρόπο της μελλοντικής τους λειτουργίας.


Οικονομικές πιέσεις από το περιβάλλον της ιδιοκτησίας του χώρου oδήγησαν σε κλίμα αδιαλλαξίας καθιστώντας αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας του χώρου ως του συναυλιακού venue που αγάπησε το κοινό.


Όταν χαθεί η μαγεία ενός χώρου λόγω οικονομικών παραγόντων, η αυλαία του αναγκαστικά πέφτει.


Η ομάδα Διεύθυνσης και Καλλιτεχνικής Παραγωγής του Piraeus 117 Academy, κλείνει ένα κεφάλαιο ώστε να ανοίξει ένα καινούργιο σύντομα σε νέα συναυλιακά και πολιτιστικά σοκάκια.


Με αγάπη και πάθος για τη μουσική, τις συναυλίες και τον πολιτισμό."