Αυλαία για τους Daft Punk


Μετά από 28 χρόνια κοινής πορείας, οι Daft Punk αποφάσισαν να ρίξουν αυλαία. Η είδηση έγινε γνωστή μέσω ενός βίντεο που ανέβηκε - το οποίο έχει τίτλο Epilogue - το οποίο αποτελεί μέρος της ταινίας τους, Electroma. Την είδηση της διάλυση επιβεβαίωσε και η Kathryn Frazier, μακροχρόνια συνεργάτης του γαλλικού ντουέτου.


Ο Thomas Bangalter και ο Guy-Manuel de Homen-Christo δημιούργησαν τους Daft Punk στο Παρίσι, το 1993, και διαμόρφωσαν την γαλλική σκηνή της house μουσικής. Το ντεμπούτο τους έγινε το 1997 με το άλμπουμ Homework, το οποίο περιείχε κάποιες από τις σπουδαιότερες επιτυχίες τους, όπως τα 'Around The World' και 'Da Funk'. Το 2001 θα κυκλοφορήσουν το Discovery, και ήταν η περίοδος που το ντουέτο είχε αρχίσει να κάνει δημόσιες εμφανίσεις με αμφιέσεις ρομπότ, κάτι που όρισε την οπτική τους ταυτότητα.


Τα singles 'One More Time', και 'Harder, Better, Faster, Stronger', τους καθιέρωσαν ως αστέρες του είδους, με τους ίδιους να συνεχίσουν να γιγαντώνουν τη φήμη τους με άλμπουμ όπως το soundtrack του Tron: Legacy. To 'Get Lucky', το lead single του Random Access Memory του 2013, πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και κέρδισε δύο βραβεία Grammy. To άλμπουμ, το οποίο ήταν και το τελευταί που κυκλοφόρησαν, οδήγησε το ντουέτο σε μία θρυλική εμφάνιση στο Coachella.


"Όταν ξέρεις πως γίνεται ένα μαγικό κόλπο, είναι καταθλιπτικό. Επικεντρωνόμαστε στην ψευδαίσθηση γιατί το να λες πως γίνεται, διαλύει κατευθείαν την αίσθηση του ενθουσιασμού και της αθωότητας," είχε δηλώσει ο Thomas Bangalter στο Pitchfork, το 2013.