Έφυγε από τη ζωή ο Spencer Davis


Στα 81 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Spencer Davis, πολυοργανίστας και ιδρυτής των Spencer Davis Group. O Davis είχε προσβληθεί από πνευμονία και είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο, όπως δήλωσε ο ατζέντης του στο BBC.


Ο Spencer Davis δημιούργησε τους Spencer David Group στο Birmingham, το 1963, μαζί με τους Steve Winwood, Muff Winwood, και Pete York. Η μπάντα - η οποία ξεκίνησε με το όνομα The Rhythm & Blues Quartet - έγινε γνωστή για κομμάτια όπως τα 'Keep On Running', 'Gimme Some Lovin'', και 'I’m A Man'.


Οι αδερφοί Winwood αποχώρησαν από τη μπάντα το 1967, καθώς ο Steve δημιούργησε τους Traffic και ο Muff έγινε στέλεχος σε δισκογραφική, με τη μπάντα να διαλύεται το 1969. Ο Spencer Davis έπειτα μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να ακολουθήσει σόλο καριέρα. Θα δουλέψει, επίσης, και ως στέλεχος στην Island Records στη δεκαετία του '70, και συνεργάστηκε με τους Robert Palmer και Bob Marley κατά τη θητεία του εκεί.


Ο ίδιος θα συνεχίσει να περιοδεύει υπό το όνομα των Spencer Davis Group - αν και χωρίς τους αδερφούς Windwood - με την τελευταία του εμφάνιση το 2017, με τη μπάντα να έχει δύο διαφορετικά line-ups για Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.


Η μπάντα αποτέλεσε μέρος της Βρετανικής Εισβολής στη Η.Π.Α. την δεκαετία του '60, και έκαναν περιοδεία μαζί με μπάντες όπως οι Who και οι Rolling Stones.