Άκου το νέο single των Mogwai


Το νέο τους single - αλλά και το βίντεο που το συνοδεύει - αποκάλυψαν οι Mogwai, μία ακόμη γεύση από το νέο τους άλμπουμ.


Το κομμάτι έχει τίτλο 'Ritchie Sacramento', και είναι το δεύτερο κομμάτι από το νέο άλμπουμ που αποκαλύπτει η μπάντα, μετά το 'Dry Fantasy'. Το επερχόμενο άλμπουμ της μπάντας θα έχει τίτλο As The Love Continues και θα αποτελέσει το δέκατο της καριέρας τους. Το βίντεο του νέου κομματιού έχει σκηνοθετηθεί από τον Sam Wiehl, ο οποίος στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τους Ladytron και Forest Swords αλλά και τον οίκο Valentino.


To κομμάτι είναι ένα από τα ελάχιστα που περιλαμβάνουν φωνητικά, με τον Stuart Braithwaite να το περιγράφει ως "το μόνο συμβατικό ποπ κομμάτι του άλμπουμ".


"Το εμπνεύστηκα από μία ιστορία που ανέβασε ο Bob Nastanovich, στην επέτειο του θανάτου του Dave Berman των Silver Jews. Όταν ήμασταν μαθητές, ο Dave πέταξε ένα φτυάρι σε ένα αυτοκίνητο. Αυτοί είναι οι πρώτοι στίχοι του κομματιού: "Rise crystal spear"', είπε σχετικά ο Braithwaite, ο οποίος αφιερώνει το κομμάτι σε όλους τους μουσικούς που έφυγαν από τη ζωή.