#LiveReport: Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox

Στο Fuzz Live Music Club.

Την Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου, οι Postmodern Jukebox βρέθηκαν ξανά στην Αθήνα. Έπειτα από σχεδόν μια δεκαετή επιτυχή πορεία στο Youtube και τρία χρόνια touring έφτασαν ξανά στην Αθήνα και το Fuzz Live Music Club, στον Ταύρο για να παίξουν κάποιες από τις πιο όμορφες διασκευές τους.

Γράφει ο Διαμαντής Λουδάρος

Φωτογραφία: Αφροδίτη Ζαγγανά

Το Fuzz ήταν γεμάτο με χαμογελαστό κόσμο στις 21:30, όπου και άρχισε το live. Η πρώτη εντύπωση δημιούργησε μια καχυποψία, καθώς οι κυρίως μπάντα είχε μόνο, μπάσο, τύμπανα, πιάνο και δυο παίκτες πνευστών. Δεν θύμιζε και πολύ τις υπερπαραγωγές των videos. Στο πιάνο δε, αν και λογικό, δεν ήταν ο Scott Bradlee. Οι καχύποπτοι, μαζί τους κι εγώ, δεν είχαμε ιδεά για το πόσο εύκολα θα κυλήσει η βραδιά. Διαψευσθήκαμε πλήρως όμως από τα πρώτα κιόλας κομμάτια.

Αρχικά, όταν εμφανίστηκε στη σκηνή ο Casey Abrams, αυτός ο υπερχαρισματικός performer, χαρακτηριστικό πρόσωπο που όλοι γνώριζαν από τα videos και από τα κύρια μέλη του project, νιώσαμε μια ασφάλεια, ότι αυτό το show θα πάει πολύ καλά. Χωρίς πολλά-πολλά οι singers μας συστήνονται μία-μία με ένα σολο κομμάτι. Οι Olivia Kuper Harros,Cristina Gatti, Sara Niemietz έχουν εκπληκτικές φωνές, το ξέραμε από τα videos, αλλά είναι εν γένει δύσκολο να αποδίδεις τόσο καλά live. Εκείνες τα κατάφεραν εξαιρετικά!

Το set «επιστημονικά» δομημένο! Μετά την πρώτη «επίδειξη» της μπάντας το κέφι άρχισε να κλιμακώνεται. Η ενέργεια μεταφερόταν στο 100% απ’την σκηνή στον κόσμο και όσο περνούσε η ώρα και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, κανείς δεν έμεινε χωρίς να χορέψει, έστω και για λίγο. Το groovάρισμα της μπάντας ήταν ανελέητο και τα υψηλά standard μουσικότητας που κράτησαν παίζοντας, επίσης δύσκολο για live, ήταν μεγάλη χαρά γα τα αυτιά μας, ειδικά σε συνδυασμό με τις ιδανικές εντάσεις που διατηρούσαν.

Έπειτα από το δεκαπεντάλεπτο διάλειμμα οι Postmodern Jukebox βγήκαν να μας παίξουν τις «επιτυχίες» τους. Μεταξύ άλλων ήταν το “Sweet Child O’Mine” των Guns ‘n’ Roses, το “Heroes” του David Bowie και το highlight του δεύτερου μέρους ήταν η ερμηνεία του “Creep” των Radiohead από τον Abrams. Στο β’μέρος γενικότερα επιτεύχθηκε μια τέλεια εναλλαγή μεταξύ συγκίνησης και χορευτικής διάθεσης.

Στο τέλος του set,o Dave Tedeschi (drummer) και η Sara Niemietz πήραν το μικρόφωνο να μας ευχαριστήσουν που βρεθήκαμε στο τελευταίο  τους gig για το “Back To The 20’s 2.0” tour τους και να μας ρωτήσουν αν θέλουμε κι άλλο. Φυσικά και θέλαμε, φυσικά και έπαιξαν και μας έστειλαν σπίτι μας με πιο πλατιά χαμόγελα απ’αυτά που είχαμε στην αρχή!

Βγαίνοντας απ’τον χώρο, τα ελάχιστα αρνητικά που αναφέρθηκαν ήταν το ότι το Fuzz δεν ήταν κατάμεστο. Η arena ήταν γεμάτη, αλλά όχι ασφυκτικά, ενώ στους εξώστες δεν υπήρχε πολύς κόσμος. Κρίμα, γιατί η συναυλία και οι Postmodern Jukebox σαν όνομα άξιζαν περισσότερη ανταπόκριση. Ίσως να φταίει και η μέρα βέβαια, αλλά, όπως και να έχει, στην τελική ο κόσμος ήταν αρκετός για να διαμορφωθεί αυτό το υπέροχο κλίμα. Στο δεύτερο μέρος επίσης, υπήρξαν και κάποια ηχοληπτικά λάθη. Υπήρχαν συχνά μικροφωνισμοί και έτσι κάπου χανόταν και η ισορροπία στις εντάσεις, στην προσπάθεια να εξαληφθούν. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε πάντως, ήταν μικρό και σε μέγεθος και σε διάρκεια.

Σε γενικές γραμμές το live ήταν εξαιρετικό. Η ένταση δε ήταν απολαυστική. Είναι από τις λίγες συναυλίες που δεν βγήκε κανείς μας με το γνωστό βουητό στ’αυτιά. Ναι, η μουσική αυτή δεν ήταν για να παιχτεί δυνατά, χρειάζεται όμως πολύ καλές ηχοληπτικές γνώσεις για να βγει τόσο «καθαρό» αποτέλεσμα έτσι, χαμηλά και παιχταράδες στην μπάντα. Στο performance δεν έγινε καμία έκπτωση, οι Postmodern Jukebox δεν έκαναν αγγαρεία, τα έδωσαν όλα με αποκορύφωμα τους εξαιρετικούς μουσικούς και τόσο καλές φωνές που δεν έχω ξανακούσει ζωντανά. Μακάρι ο δρόμος να τους ξαναφέρει στην Ελλάδα, ίσως μια μέρα ή μια εποχή που να ευνοεί την παρουσία περισσότερου κόσμου. Αξίζουν όλον τον σεβασμό που ήδη δέχονται από τη μουσική κοινότητα και όλη αυτήν την αποδοχή και τη θέρμη που χαίρουν από ένα ευρύτατο κοινό.

Διαμαντής Λουδάρος

Μουσικός συντάκτης

back to top

Comments

AGENDA

No event in the calendar
July 2020
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Editorial