#LiveReport: Deerhunter

Συναυλιακά απωθημένα.

Από τα συναυλιακά απωθημένα του ’19, μιας που εμφανίστηκαν στο Primavera της Βαρκελώνης χωρίς να τιμήσουν το αδερφάκι Nos Primavera στη γείτονα Πορτογαλία, οι Deerhunter ανακοινώνουν την πρώτη εμφάνισή τους στη χώρα μας και εγώ έχω χάσει την αντικειμενικότητά μου ήδη. Την Πέμπτη που μας πέρασε, λοιπόν,  περιμένουμε τη δικαίωση της αναμονής για μια μπάντα η οποία εγκυρότατα συγκαταλέγεται στις μπάντες της δεκαετίας. Ακόμη μεγαλύτερη ευτυχία και το support των Deerhunter που δεν είναι άλλο από το σόλο εγχείρημά του drummer τους, Moses John Archuleta, Moon Diagrams και την παρουσίαση του ντεμπούτου-album Lifetime of Love.

Γράφει η Βικτώρια Χαραλάμπους

Φωτογραφίες: Αθηνά Παπαγιάννη

Οι γλυκιές pop μελωδίες του Archuleta μπορεί να μη βρήκαν τη μεγαλύτερη δυνατή ανταπόκριση χάρη στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού (σοκ), τη μονοτονία της βροχής και το γεγονός ότι οι Πέμπτες δεν είναι μέρες βολικές – πως να το κάνουμε – αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρξει και δεύτερη συνάντηση. Το ίδιο, φυσικά, περιμένουμε και από τους headliners της βραδιάς μετά από δική τους δέσμευση.

Με συνοπτικές διαδικασίες κι έπειτα από ένα soundcheck που κράτησε λίγο παραπάνω προς μεγάλη χαρά των καπνιστών, οι Deerhunter βγαίνουν και συστήνουν το πιο πρόσφατο album τους (2019) “Why Hasn’t Everything Already Disappeared?” ξεκινώντας με το αγαπημένο “Death in Midsummer”. O Bradford Cox «κυλάει» στο stage, λίγο χαμένος στο δικό του σουρεαλιστικό σόου, βγάζει σακάκι – βγάζει πουλόβερ – μένει με αμάνικο «ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ» και ανάβει τσιγάρο. Κάποιος φωνάζει «1142» και κάποιος άλλος «ανάψτε τσιγάρο όλοι», γελάμε αλλά οι αντιδράσεις και οι αποσυντονισμοί σταματούν κάπου εκεί. Η ροή του live πλέον τσουλάει φυσικότατα – “What happens to people?”,  “Desire Lines”, “Nocturne” – παγωμένες μπύρες και χαμόγελα.

Κάπου προς το τέλος, μας λέει και ένα σπαστό -πλην απολαυστικό- «ευκαρίστω» (όχι, εμείς ευχαριστούμε Bradford), μας συστήνει τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας και μας εξηγεί πώς χρόνια ήθελαν να έρθουν στη χώρα μας. Επιστρέφουν για ένα πολύ δυνατό encore (Cover Me, Agoraphobia, He Would Have Laughed) που έπεισε και τον πιο φανατικό καπνιστή στο Fuzz Club ότι θα άντεχε λίγο ακόμη.

Δυστυχώς ο κόσμος δεν ήταν πολύς και γι αυτό μπορούμε να κατηγορούμε την ημέρα και την κακοκαιρία – σίγουρα, όμως, θέλουμε να ακούμε μπάντες στο χρόνο (ή σε κοντινό, τέλος πάντων) που χτίζουν την καριέρα τους και κυκλοφορούν νέα πράγματα – και αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό από την περασμένη Πέμπτη. Θα μπορούσα να κάνω ένα τελευταίο σχόλιο για live σε μαλακά πακέτα και για τον Έλληνα συναυλιόφιλο που κατά πόσο την παλεύει χωρίς τα τσιγάρα του ή όχι ουδείς ξέρει, αλλά θα αντισταθώ σε αυτή την παρόρμηση και θα μείνω στο πόσο απολαυστικό έκαναν οι Deerhunter το βράδυ μας και στα ρίσκα που αναλαμβάνει το Fuzz για εμάς με τα ονόματα που φέρνει κατά καιρούς.

  • 1 Copy
  • 2 Copy
  • 3 Copy
  • 4 Copy
  • 5 Copy
  • 6 Copy
  • supp1 Copy
  • supp2 Copy
  • supp3 Copy

Βικτώρια Χαραλάμπους

Μουσική συντάκτρια

back to top

Comments

AGENDA

No event in the calendar
July 2020
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Editorial