Οι Rolling Stones απειλούν με μήνυση τον Donald Trump

Και έρχονται να προστεθούν σε μία μακρά λίστα.

Με μήνυση απειλούν τον Donald Trump οι Rolling Stones, καθώς ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών χρησιμοποιεί συνεχόμενα τη μουσική τους χωρίς άδεια. Σύμφωνα με ανακοίνωση, η οποία δημοσιεύθηκε το Σάββατο, η μπάντα και η οργάνωση BMI έστειλαν στον Trump μία τελική προειδοποίηση προκειμένουν να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη μουσική τους σε επίσημες διοργανώσεις και προεκλογικές κούρσες. 

Όπως εξήγησε η BMI, η καμπάνια του Trump έχει άδεια για πολιτικές οντότητες, η οποία τους παρέχει πρόσβαση σε περισσότερα από 15 εκατομμύρια μουσικά έργα από το ρεπερτόριο της BMI. Ωστόσο, η άδεια περιέχει και μία πρόβλεψη, η οποία επιτρέπει από τη BMI να αφαιρέσει κάποια μουσικά έργα από την άδεια αν ο συνθέτης ή ο μουσικός δε θέλει αυτά να χρησιμοποιούνται σε κάποια καμπάνια. Σε ολόκληρη την καμπάνια του κατά την προεδρική κούρσα του 2016, ο Trump συνέχιζε να χρησιμοποιεί κομμάτια των Rolling Stones με πιο πρόσφατο την χρησιμοποίηση του 'You Can't Always Get What You Want', το οποίο χρησιμοποιήθηκε κατά την εμφάνιση του Trump στην Οκλαχόμα, τον Ιούνιο.

Η μπάντα από τη μεριά της δηλώνει πως η μήνυση θα είναι αποτέλεσμα της συνεχόμενης συμπεριφοράς του Trump, ο οποίος αγνοεί τις προειδοποιήσεις. Τέλος, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η μπάντα στρέφεται εναντίον του, καθώς το 1989 ο Keith Richards είχε τραβήξει μαχαίρι εναντίον του Trump πριν από μία συναυλία της μπάντας στο Boardwalk Hall του Atlantic City.

back to top

Comments

AGENDA

No event in the calendar
September 2020
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30