Άκου το νέο κομμάτι του Roger Waters

Το οποίο είναι - αναμενόμενα - εναντίον των καταπιεστών.

Ούτε η πανδημία δε μπορεί να σταματήσει τον Roger Waters να μιλάει και να κυκλοφορεί κομμάτια υπέρ των καταπιεσμένων και κατά των καταπιεστών τους. Μόλις την περασμένη χρονιά - κατά τη διάρκεια μίας προβολής του Us + Them - αποκάλεσε τον Donald Trump "μαζικό καταστροφέα που κάποιος από εμάς μπορεί να αγαπήσει". Τώρα, από το στούντιο στο σπίτι του αποκάλυψε ένα νέο κομμάτι το οποίο έχει τίτλο 'The Right To Live In Peace'. 

"Αυτό είναι για τους ανθρώπους από το Santiago, το Quito, τη Jaffa, το Rio, τη La Paz, τη Νέα Υόρκη, τη Βαγδάτη, τη Βουδαπέστη και οπουδήποτε αλλού κάνουν κακό οι άνθρωποι," είπε για το νέο κομμάτι ο Waters. Το κομμάτι αποτελεί διασκευή μίας διαμαρτυρίας του Victor Jara, ενός Χιλιανού καλλιτέχνη και ακτιβιστή ο οποίος δολοφονήθηκε από τον δικτάτορα Augusto Pinochet. Πιο πρόσφατα, το κομμάτι έγινε ξανά ύμνος του λαού της Χιλής εναντίον του προέδρου Sebastian Pinera

O Waters παράλαξε κάποιος από τους στίχους του Jara για να κάνει το κομμάτι πιο επίκαιρο. “From my cell in New York City/ I can hear the casarolazos/ I can smell you Pinero/ All fucking rats smell the same. So beware Bolsonaro, Giuido and Modi and Trump," τραγουδάει ο Waters στο βίντεο που μπορείς να δεις παρακάτω.

Media

back to top

Comments

AGENDA

No event in the calendar
May 2020
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31