Στο 50% μειώνεται η πληρότητα στις συναυλίες

Αλλαγές και στις χωρητικότητες των κινηματογράφων.

Τα νέα μέτρα - μετά και την αύξηση των θετικών κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες - ανακοίνωσε η κυβέρνηση πριν από λίγο. Στην ενημέρωση που έγινε, οι Νίκος Χαρδαλιάς, Γκίκας Μαγιορκίνης και Βασίλης Κοντοζαμάνης ανακοίνωσαν τα νέα μέτρα, προκειμένου να υπάρξει "εύρυθμη λειτουργία των σχολείων". 

Σε σχέση με τον πολιτισμό, το όριο πληρότητας σε συναυλίες ανοιχτού χώρου μειώνεται στο 50% από το 75% που ήταν έως σήμερα, ενώ οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να είναι καθήμενοι και να φορούν υποχρεωτικά μάσκα. Επιπλέον απαγορεύεται το αλκοόλ και το κάπνισμα. Επιπρόσθετα, αναστέλλεται για 15 ημέρες η λειτουργία κέντρων διασκέδασης με μουσική και κλειστές αίθουσες για μουσική, και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους εργασίας και ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων

Στα σινεμά (θερινά και κλειστά), η πληρότητα θα μειωθεί στο 60 από 75% που ίσχυε μέχρι σήμερα ενώ και εκεί είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Έπειτα από την ανακοίνωση των νέων μέτρων, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και η Ένωση Θεατρικών Παραγωγών προέβησαν στην παρακάτω ανακοίνωση

"Ο ΠΣΔΠΕ και η ΕΝΩΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ βάζοντας ως πρώτη μέριμνα την προστασία της δημόσιας υγείας θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ασφαλείας που χρειάζονται οι θεατές προκειμένου να λήξει ομαλά αυτή η δύσκολη περίοδος. Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης έρχονται μέσα στις δυσκολότερες συνθήκες που πέρασε ποτέ ο κλάδος. Μετά από γόνιμο διάλογο του ΠΣΔΠΕ και της ΕΝΩΣΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ με το ΥΠΠΟ, διαμορφώθηκε ποσοστό 50% πληρότητας για τις συναυλίες και 60% πληρότητας για τα θέατρα και τους κινηματογράφους. Γεγονός αναγκαίο για την προστασία της δημόσιας υγείας, το οποίο θα σεβαστούμε, παρ όλο που συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο κάθε βιοποριστικό έσοδο εργαζομένων και επιχειρήσεων. Γι αυτό και δεν θα επιτρέψουμε την παραμονή στο χώρο των συναυλιών και των θεατρικών παραστάσεων σε οποιονδήποτε δεν φοράει μάσκα κατά την είσοδο και κατά τη διάρκειά τους. Υποχρεωτική επίσης η χρήση μάσκας και κατά την αποχώρηση των θεατών. Δεδομένων των δύσκολων συνθηκών και της αποφυγής της εξάπλωσης των κρουσμάτων, βρισκόμαστε αρωγοί των αποφάσεων της υγειονομικής επιτροπής, δεδομένου ότι χρειαζόμαστε τη λειτουργία των χώρων πολιτισμού ακόμα και με μειωμένη χωρητικότητα προκειμένου να επιβιώσει ο κλάδος έστω και με αυτά τα λίγα έσοδα. Παρακαλούμε θερμά όσους αναπαράγουν ειδήσεις να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στα δημοσιεύματα και στα ρεπορτάζ και να μην διασπείρουν στοχοποιημένες και παραπλανητικές πληροφορίες, όπως έγινε στην περίπτωση των συναυλιών του Μάριου Φραγκούλη και της Νατάσας Θεοδωρίδου, χωρίς να έχουν όλα τα στοιχεία στα χέρια τους. Οι χώροι θεαμάτων- ακροαμάτων είναι ασφαλείς χώροι γιατί τηρείται αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο και πρέπει αυτό να γίνει κατανοητό. Λειτουργώντας με σεβασμό στη δημόσια υγεία, δεν δεχόμαστε να στοχοποιούν τον κλάδος μας και να κινδυνεύουμε με επαγγελματικό αφανισμό.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΣΔΠΕ

Η πρόεδρος Κατερίνα Σταματάκη

Η γραμματέας Δήμητρα Μαντζούκα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Διονύσης Παναγιωτάκης"

back to top

Comments

AGENDA

No event in the calendar
September 2020
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30