Ντοκιμαντέρ για την heavy εγχώρια σκηνή έρχεται το Μάρτιο

Έχει τίτλο Greek Rock Revolution!

1000mods, Tuber, Naxatras, Puta Volcano, Villagers of Ioannina City, Planet of Zeus και Nightstalker εμφανίζονται στο νέο ντοκιμαντέρ για την εγχώρια heavy σκηνή, Greek Rock Revolution. Το ντοκιμαντέρ θα έχει διάρκεια 95 λεπτά και θα δείξει πως τα τελευταία χρόνια οι μπάντες αυτές έχουν κερδίσει κοινό και μαζική υποστήριξη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με κύκλους σε Ευρώπη, Αμερική αλλά και παγκοσμίως, κάνοντας τους πάντες να εκθειάζουν τη σύγχρονη Ελληνική Ροκ Σκηνή.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Ισπανός σκηνοθέτης Miguel Cano πραγματοποίησε συνεντεύξεις με όλες τις μπάντες και βιντεοσκόπησε συναυλίες και πρόβες τους σε Θεσσαλονίκη, Χανιά, Σέρρες, Αθήνα, Πάτρα, Χιλιομόδι και Ιωάννινα. Ο παραγωγός βλέπει στην Ελλάδα ομοιότητες με τις ιστορικά πολιτισμικά κύματα στο Mississipi όταν γεννήθηκαν τα blues ή στο Seattle όταν άνθισε η grunge: μια μακρόχρονη ασταθής κοινωνική κατάσταση που ενισχύει την καλλιτεχνική έκφραση μέσα από ένα κοινό αίσθημα αιρετικότητας. Όπως δηλώνει ο διευθυντής τους Metal Hammer Greece, Κώστας Χρονόπουλος, μέσα στην ταινία:

“Δεν είναι εύκολο να παλεύεις μόνος εναντίον όλων, χρειάζεσαι να νιώθεις μέρος κάτι ανώτερου που βρίσκεται εκεί για εσένα. Και το rock ‘n roll είναι εδώ για εμάς.”

Το “Greek Rock Revolution” βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φάση του post-production και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Μάρτιο. Αρχικός στόχος είναι η προβολή του σε διεθνή Film Festivals καιέπειτα στο ευρύτερο κοινό μέσω τηλεόρασης, κινηματογράφου και online υπηρεσιών.

Παρακάτω μπορείς να δεις το trailer και να πάρεις μία πρώτη γεύση

back to top

Comments

release athens alice in chains breakroom

release athens cypress hill dub fx breakroom

release athens slayer rotting christ breakroom

lamb of god athens breakroom

AGENDA

June 2019
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Editorial