Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος- H πρώτη ελληνική ταινία επικής φαντασίας

Ο Αδάμαστος,  η ελληνική  ταινία επικής φαντασίας – έκπληξη, με τα 2 sold out στις Νύχτες Πρεμιέρας , ξεκινάει την προβολή της στις αίθουσες την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, και με πρεμιέρα στον κινηματογράφο Ιντεάλ, Πανεπιστημίου 46, Αθήνα. 

Την ίδια ημέρα και από τις 22.ΟΟ και μετά ,  θα ακολουθήσει το πάρτι της πρεμιέρας στο Χοροστάσιο Κλαμπ (Σκουλενίου 2, Αθήνα)

Η ταινία  είναι βασισμένη  στην ελληνική σειρά κόμικς «Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα» του βραβευμένου comics artist & σκιτσογράφου  Γιάννη Ρουμπούλια, και έχει ήδη καταχωρηθεί στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, ως η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία επικής φαντασίας που επιχειρεί να μεταφέρει ένα ελληνικό κόμικ στη μεγάλη οθόνη.

Ο Αδάμαστος κατάφερε να αποσπάσει με το σπαθί του το Βραβείο Καλύτερων Σκηνικών και Κοστουμιών (“Best Sets and Costumes”)  στο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρου (CYIFF), ενώ ήταν υποψήφιο και στην κατηγορία Καλύτερη Φωτογραφία.
Στην εκπληκτική του παρουσία στις Νύχτες Πρεμιέρας, απέσπασε το χειροκρότημα εκατοντάδων θεατών σε 2 sold out προβολές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις περιπέτειες του ανυπότακτου, βάρβαρου  Ντράγκαρ (Γιάννης Ρουμπούλιας ) ενάντια στις δυνάμεις μιας ολόκληρης αυτοκρατορίας, σκοτεινών μαγικών δυνάμεων και αιμοβόρων πολεμιστών. 


Η ευρηματική  σκηνοθεσία του βραβευμένου σκηνοθέτη Θάνου Κερμίτση, η συνεργασία με γνωστούς ηθοποιούς όπως ο Μελέτης Γεωργιάδης, αλλά και νέους ή ταλαντούχους πρωτοεμφανιζόμενους , καθώς και η υπέροχη δουλειά στα κοστούμια, τα σκηνικά, τη μουσική επένδυση και τα ειδικά εφέ, μας κάνει να ξεχνάμε το γεγονός πως ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα ήρθε σε πέρας με σχεδόν μηδενικό budget (περίπου 9.000 ευρώ),  που προήλθε αποκλειστικά από χρηματοδότηση του ίδιου του κοινού, μέσω crowdfunding.

Αδάμαστα Happenings στο Χοροστάσιο:
Σκουλενίου 2, Πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα τηλ . 2103314330

-    Πάρτι Πρεμιέρας της Ταινίας Αδάμαστος
Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, από τις 22.00 και μετά.
Μετά την πρεμιέρα της ταινίας, οι θεατές και οι φίλοι του Αδάμαστου θα διασκεδάσουν σε ένα επικό πάρτι και θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους συντελεστές της ταινίας.
Υπέροχη μουσική και  αυτοκρατορικά σφηνάκια θα πλαισιώσουν τη βραδιά.
Ειδικά  για το συγκεκριμένο βράδυ,  θα κάνει αισθητή την γευστική του παρουσία το κοκτέιλ Αδάμαστος, μια μυστική συνταγή από τα πιο κακόφημα πανδοχεία της Βόρειας Νοσβαλδίας.

- Αδάμαστος... Η Έκθεση: «Ένα ταξίδι στα Χρονικά του Δρακοφοίνικα"
Κυριακή  24 Νοεμβρίου , από τις 19.00 και μετά.
Ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τους συντελεστές, τα βραβευμένα κοστούμια και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία αλλά και ανέκδοτο υλικό όπως σκίτσα, φωτογραφίες, making of,  τα οποία θα παραμείνουν στον Πολυχώρο του Χοροστασίου μέχρι και τις 7 Δεκεμβρίου.

Αδάμαστοι Συντελεστές:
Παίζουν : Γιάννης Ρουμπούλιας , Θάνος Κερμίτσης, Μελέτης Γεωργιάδης (Μπίγκ Χιτ, Το Κακό), Κωνσταντίνα Γεωργαντά, Άρης Καπλανίδης,  Γεωργία Γιαννακούδη, Κυριάκος Κορογιάννης, Γιώργος Μπούγος, Βασίλης Λόγιος, Θάνος Λιάκος και Κωνσταντίνα Τάτση.
Η σκηνοθεσία είναι του Θάνου Κερμίτση ενώ το σενάριο συνυπογράφουν ο Θάνος Κερμίτσης και ο Γιάννης Ρουμπούλιας.
Η επική μουσική επένδυση της ταινίας είναι του Δημήτρη Παπαβασιλείου.
Τις χορογραφίες μάχης επιμελήθηκε η ARMA Hellas.

Ο Αδάμαστος προβάλλεται στους κινηματογράφους από τη FilmBoy Pictures και κατόπιν της προβολής του στην Αθήνα, θα ακολουθήσει διανομή σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις καθώς και παρουσία σε διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού το 2014.

back to top

Comments

AGENDA

No event in the calendar
August 2020
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Editorial