#watchlist: NPR Music Tiny Desk Concerts Part 1

Ένα μικρό γραφείο, πολλές μεγάλες ερμηνείες.

Τα Tiny Desk Concerts είναι ίσως ό,τι καλύτερο έχει συμβεί τελευταία, σε επίπεδο πρωτότυπων concepts που αφορούν τη μουσική. Χωρίς περιορισμούς σε είδος, η NPR Μusic καλεί μουσικούς να παίξουν στο, θρυλικό πλέον, γραφείο της τα τραγούδια τους, για 30-40 ανθρώπους που βρίσκονται εκείνη την ώρα εκεί. Οι χαμηλές δυναμικές και εντάσεις που επιβάλλονται, λόγω περιβάλλοντος,  αναδεικνύουν την μουσικότητα, ακόμα και σε καλλιτέχνες και κομμάτια που δεν περιμένεις! Μέχρι στιγμής, αθροιστικά τα views του καναλιού στο Youtube ξεπερνούν τα 2 δισεκατομμύρια, οπότε κι εκ των πραγμάτων το εγχείρημα κρίνεται επιτυχημένο.

Γράφει ο Διαμαντής Λουδάρος

Το #watchlist τα αγαπάει πολύ τα Tiny Desk Concerts και σας παρουσιάζει τα 10 αγαπημένα του. Εννοείται, τα κριτήρια επιλογής και κατάταξης είναι εντελώς υποκειμενικά.

10. D.J. Premier & The Badder Band

Ο θρύλος D.J. Premier βάζει decks μες στο γραφείο, παίρνει και τους υπεργκρουβαριστούς Badder Band και παίζουν ένα σετ-φωτιά, στο οποίο μιξάρει hip-hop classics και η μπάντα «πατάει» γκρούβες από πάνω! Τι καλύτερο; Μοναδικό live για το concept σε στήσιμο, το πρώτο κιόλας με d.j. Μεγάλο σχετικά σε διάρκεια, φτάνει τα 25 λεπτά, αλλά καθόλου κουραστικό. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπακούει και στον άτυπο κανόνα των χαμηλών εντάσεων, αλλά τέτοιο mood δύσκολα μπορεί να διαμορφωθεί με ησυχία.

9. Tower Of Power

Aν και 10, οι Tower Of Power κατάφεραν και χώρεσαν στο γραφείο του Boilen και μας έδωσαν τρεις από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους. Στο σετ αποδίδουν funk ακαδημαϊκού επιπέδου. Πάλι καταπατάται ο κανόνας των χαμηλών δυναμικών, αλλά είναι 10. Όπως και να’χει, δεν γινόταν να μην κάνουν φασαρία.Καλή φασαρία όμως! Λίγο soul, λίγο jazzy αισθητική και με κυρίαρχο το funk, αυτά τα 18 λεπτά είναι φάρμακο για τα αυτιά μας!

8. David Crosby & The Lighthouse Band

Το μεγαθήριο που ονομάζεται David Crosby εμφανίζεται στο tiny desk για να αποδείξει για μια ακόμα φορά, υπό μια ακόμη συνθήκη, ότι ορθά θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων καλλιτεχνών της τελευταίας πενηνταετίας. Δεν είναι και τυχαίο άλλωστε που, επίσης μεγάλοι, μουσικοί, ανεξάρτητα απ’την γενιά, «κυνηγούν» να συνεργαστούν μαζί του. Στην προκείμενη περίπρτωση έχουμε την χαρά να απολαύσουμε την συνύπαρξη του με των Michael League, μουσικού-ιδιοφυΐα και ιθύνων νου των Snarky Puppy. O League λοιπόν, μαζι με τις Becca Stevens και Michelle Willis συνθέτουν την Lighthouse Band και μαζί με τον Crosby μας προσφέρουν ένα τέταρτο υπέροχης μουσικής.

7. Cory Henry & The Funk Apostles

The Funk lives on!Ο Cory Henry στριμώχνει ένα original Ηammond στο γραφείο και μας προσφέρει 23 λεπτά funk από άλλο πλανήτη! Οι Apostoles του είναι μια εντυπωσιακά δεμένη μπάντα με εκπληκτικούς μουσικούς στο line-up της, απαραίτητοι για να αποδωθεί τόσο καλά αυτού του επιπέδου η μουσική. Κακά τα ψέματα, ο Henry είναι από τους καλύτερους μουσικούς της γενιάς του στο είδος, αν όχι ο καλύτερος, και το αποδεικνύει άλλη μια φορά. Funk χωρίς υπερβολές, με πολλή μουσικότητα, grooves «με το κιλό» θετικά vibes και πλατιά χαμόγελα!

Διαμαντής Λουδάρος

Μουσικός συντάκτης

back to top

Comments

katatonia gagarin 2020 breakroom

vdgg van der graaf generator 2020 breakroom

white lies 2020 breakroom

deep purple 2020 breakroom

einsturzende neubauten athens 2020 breakroom

AGENDA

No event in the calendar
February 2020
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29