Το Off The Hook είναι το φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις

Η ελληνική hip-hop σκηνή δηλώνει την παρουσία της εκκωφαντικά στο κέντρο της Αθήνας.

Σε μια Αθήνα, η οποία, μετά από πολλά χρόνια, φαίνεται να «ξανανθίζει» συναυλιακά, η απουσία ενός δυνατού hip-hop festival ήταν ηχηρή. Tο πρώτο Off The Hook Festival έρχεται να καλύψει αυτό το κενό και, απ’ ό,τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, έρχεται για να κάνει το «μπαμ» και να καθιερωθεί ως θεσμός! Ποτέ τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε ξαναδεί τόσα ονόματα της σκηνής μαζεμένα σε ένα διήμερο event και σε έναν χώρο, την Τεχνόπολη, εύκολα προσβάσιμο και επαρκή σε χωρητικότητα, δεδομένα που το καθιστούν ιδανικό venue για δυο επικά βράδια!

Γράφει ο Διαμαντής Λουδάρος

Το hip-hop, στην Ελλάδα της κρίσης, άλλαξε πρόσωπο. Ίσως επειδή ήταν η ώρα του να γίνει, ίσως κι επειδή το ανάγκασαν οι συνθήκες. Ανέκαθεν βέβαια, ως μουσικό είδος, είχε συχνές αναφορές στις κοινωνικές παθογένειες και την σκηνή απάρτιζαν καλλιτέχνες που δεν ήταν αμέτοχοι σε κάθε τι κακό συνέβαινε. Πλέον σε μια κοινωνία που έχει ανάγκη από την τέχνη της, και πόσο μάλλον από την μουσική της, να μπορεί να επικοινωνήσει τα προβλήματα, το hip-hop στάθηκε στο ύψος του και τα τελευταία χρόνια μιλάει με ευθύτητα και θάρρος για τα στραβά της χώρας και του κόσμου.

Στο Off The Hook θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε κορυφαία ονόματα της εγχώριας σκηνής, όπως ο ΛΕΞ, ο Τζαμαλ, οι Social Waste, καθώς και του εξωτερικού, σαν τους Ocean Wisdom, Lady Leshurr, R.A. The Rugged Man και άλλους.

Όσο το καλοκαίρι φεύγει και οι outdoors συναυλιακές συναντήσεις μας αποχαιρετούν σιγά-σιγά για φέτος, κινήσεις, όπως το Off The Hook, είναι πολύτιμες, γιατί μας δίνουν την ευκαιρία άλλης μιας δυνατής καλοκαιρινής συναυλιακής εμπειρίας, αλλά κυρίως, γιατί δίνει την ευκαιρία στο ελληνικό hip-hop να κάνει ένα “άνοιγμα” μεγαλύτερο από τα συνηθισμένα στο κοινό της Αθήνα, ευκαιρία που δεν είχε παρουσιαστεί ως τώρα.

Ραντεβού λοιπόν, στην Τεχνόπολη, Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη!

 

Διαμαντής Λουδάρος

Μουσικός συντάκτης

back to top

Comments

katatonia gagarin 2020 breakroom

vdgg van der graaf generator 2020 breakroom

white lies 2020 breakroom

deep purple 2020 breakroom

einsturzende neubauten athens 2020 breakroom

AGENDA

No event in the calendar
February 2020
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29